Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får 10.000 kroner for å reise hjem

Fra i dag vil asylsøkere som returnerer frivillig fra Norge få 10.000 kroner med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Støtten til asylsøkere som returnerer frivilling til sine hjemland, er ment som et bidrag for å lette den første tiden etter hjemkomst.


- Vi tror at dette økonomiske bidraget vil gjøre at flere av de som ikke har oppholdstillatelse i Norge velger frivillig retur, sier Anne Siri Rustad i Utlendingsdirektoratet (UDI).


Ordningen er imidlertid begrenset til de første 400 som reiser, og gis kun til personer som returnerer før 31. desember 2009.


- Frivillig retur er det beste for alle parter, og det er gledelig at flere velger det, sier Rustad.


Asylsøkere som har fått endelig avslag på sin søknad om beskyttelse, har plikt til å forlate landet. Hvis de ikke gjør det, skal politiet sørge for at de reiser hjem. Hvis de blir uttransportert av politiet, får de ingen støtte.


Personer som returnerer frivillig til Irak, Afghanistan og Burundi mottar støtte gjennom egne programmer og får ikke denne støtten i tillegg. Ordningen gjelder heller ikke personer først har søkt asyl i et annet land enn Norge. (©NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling