Får 10,7 millioner i erstatning

Etter årelang rettskamp mot Gjensidige

SEIER I RETTEN: Jens Wigenstad (17) fra Lillehammer ble i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatning fra Gjensidige. FOTO: Runar Henriksen Jørstad/NRK
SEIER I RETTEN: Jens Wigenstad (17) fra Lillehammer ble i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatning fra Gjensidige. FOTO: Runar Henriksen Jørstad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Jens Wigenstad er i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatatning etter en sykkelulykke.

17-åringen og hans familie har kjempet mot Gjensidige Forsikring AS om erstatning i retten i åresvis etter han i 2002 kolliderte på sykkel med en bil i Lillehammer. I dag sitter han i rullestol. Han har en alvorlig hjerneskade, svekkede motoriske evner og har mistet språket.

Wigenstad ble i februar i fjor tilkjent 11, 6 millioner i erstatning fra Gjensidige, men forsikringsselskapet anket saken og nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at 10,7 millioner skal gå til Wigenstad.

- Gjensidige har forsøkt å fremstille ham så skadet at han ikke har glede av aktiviteter, og at han derfor ikke trenger så stor erstatning. Dette går i mot alt det de sakkyndige i saken mener, sa Wigenstads advokat, Christian Lundin, til Dagbladet i fjor.

Lundin beskriver dagens kjennelse som en full seier for sin klient, skriver NTB.

- Det er for tidlig å si om vi kommer med en anke i denne saken, sier informasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, til Dagbladet.- Det er en kjent sak at tilbudet vårt var 5,2 millioner, nå hadde det seg slik at det under rettsaken fremkom en del opplysninger som gjorde at vi regnet med at dommen kom til å havne høyere sum, sier Thoresen som sier at de likevel ikke trodde at summen skulle bli så høy som 10,7 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer