Får 10,7 millioner i erstatning

Etter årelang rettskamp mot Gjensidige

SEIER I RETTEN: Jens Wigenstad (17) fra Lillehammer ble i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatning fra Gjensidige. FOTO: Runar Henriksen Jørstad/NRK
SEIER I RETTEN: Jens Wigenstad (17) fra Lillehammer ble i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatning fra Gjensidige. FOTO: Runar Henriksen Jørstad/NRKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Jens Wigenstad er i dag tilkjent 10,7 millioner i erstatatning etter en sykkelulykke.

17-åringen og hans familie har kjempet mot Gjensidige Forsikring AS om erstatning i retten i åresvis etter han i 2002 kolliderte på sykkel med en bil i Lillehammer. I dag sitter han i rullestol. Han har en alvorlig hjerneskade, svekkede motoriske evner og har mistet språket.

Wigenstad ble i februar i fjor tilkjent 11, 6 millioner i erstatning fra Gjensidige, men forsikringsselskapet anket saken og nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at 10,7 millioner skal gå til Wigenstad.

- Gjensidige har forsøkt å fremstille ham så skadet at han ikke har glede av aktiviteter, og at han derfor ikke trenger så stor erstatning. Dette går i mot alt det de sakkyndige i saken mener, sa Wigenstads advokat, Christian Lundin, til Dagbladet i fjor.

Lundin beskriver dagens kjennelse som en full seier for sin klient, skriver NTB.

- Det er for tidlig å si om vi kommer med en anke i denne saken, sier informasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, til Dagbladet.

- Det er en kjent sak at tilbudet vårt var 5,2 millioner, nå hadde det seg slik at det under rettsaken fremkom en del opplysninger som gjorde at vi regnet med at dommen kom til å havne høyere sum, sier Thoresen som sier at de likevel ikke trodde at summen skulle bli så høy som 10,7 millioner.

- Saker som dette er svært uforutsigbare, og i en tilsvarende sak som nylig var oppe i Høyesterett ble det tilkjent en erstatning på rundt fem millioner. Vi vil ha et mer standardisert system som forteller oss hva hver enkel har krav på, så slipper vi saker som dette her, sier Thoresen til Dagbladet.

Landsforeningen for Trafikkskadde gikk i fjor kraftig ut mot Gjensidige.

- Vårt inntrykk er at Gjensidige er verstingen i klassen når det gjelder disse sakene. Vi advarer publikum mot å tegne bilforsikring i Gjensidige, sier rådgiver Per Oretorp i Landsforeningen for Trafikkskadde til Dagbladet.no.

Foreningen med rundt 4000 medlemmer har nå vært vitne til at Gjensidige i denne saken og en lignende sak fra Trøgstad for en liten stund tilbake har tapt to saker i to forskjellige rettssaler i Norge. Nå mener de det får være nok.

- De skyver sakene langt foran seg. Så lenge de mener at hardt skadde personer har en redusert rett til å kunne dekke sine faktiske tap så mener vi at folk må være selektive i sine valg av forsikringsselsakper, sa Oretorp.