Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får 15 000 i bot for å ha avbrutt Nobel-seremonien

Tok seg ulovlig inn i Oslo rådhus og stormet scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 21 år gamle mexicanske studenten som avbrøt utdelingen av Nobels fredspris onsdag er ilagt et forelegg på 15.000 kroner.

Forelegget er for ordensforstyrrelser og for å ha tatt seg ulovlig inn i Rådhuset. Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding.

21-åringen har vedtatt forelegget, straffesaken er derfor ferdigbehandlet. Han har også en utlendingssak til behandling, og er overført til politiets utlendingsenhet, heter det i meldingen.

Bekymret Det var meksikanske Adan Cortes Salas (21) som i går ble pågrepet da han tok seg opp på scenen under utdelingen av Nobels fredspris, hvor han ba Malala om å ikke glemme Mexico.

- Han snakket masse om at han var virkelig bekymret for situasjonen i hjemlandet. Han fortalte om drapene, volden og hvor utrygt det var for studenter, særlig etter demonstrasjonene som har eskalert den siste tiden, sa venninnen Bettina Anderson  til Dagbladet i går.

Demonstrasjonene har kommet etter kidnappingen og drapene på 43 meksikanske studenter, hvor en rekke politimenn er beskyldt for å være involvert.

Det er uklart hvor lenge Salas har vært i Norge. Anderson og Erlend Rydning, som var på samme fest lørdag, sier 21-åringen hadde søkt om å få bli i Norge, trolig som student, men at han hadde fått ett avslag og at han fryktet at et endelig avslag var rett rundt hjørnet.

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media