Får 15 000 i bot for å ha avbrutt Nobel-seremonien

Tok seg ulovlig inn i Oslo rådhus og stormet scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 21 år gamle mexicanske studenten som avbrøt utdelingen av Nobels fredspris onsdag er ilagt et forelegg på 15.000 kroner.

Forelegget er for ordensforstyrrelser og for å ha tatt seg ulovlig inn i Rådhuset. Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding.

21-åringen har vedtatt forelegget, straffesaken er derfor ferdigbehandlet. Han har også en utlendingssak til behandling, og er overført til politiets utlendingsenhet, heter det i meldingen.

Bekymret Det var meksikanske Adan Cortes Salas (21) som i går ble pågrepet da han tok seg opp på scenen under utdelingen av Nobels fredspris, hvor han ba Malala om å ikke glemme Mexico.

- Han snakket masse om at han var virkelig bekymret for situasjonen i hjemlandet. Han fortalte om drapene, volden og hvor utrygt det var for studenter, særlig etter demonstrasjonene som har eskalert den siste tiden, sa venninnen Bettina Anderson  til Dagbladet i går.

Demonstrasjonene har kommet etter kidnappingen og drapene på 43 meksikanske studenter, hvor en rekke politimenn er beskyldt for å være involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer