Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får 175000 i erstatning

Kvinne (27) først dømt, deretter frifunnet for oppbevaring av 66 kilo heroin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den nå 27 år gamle kvinnen ble i Oslo tingrett i november 2005 dømt til 13 års fengsel for medvirkning til oppbevaring av over 60 kilo heroin.

Les om beslaget her.

Hun ble pågrepet av politiet i juni 2004, og satt tre måneder i varetektsfengsel. Den unge kvinnen var gift med en av de antatte hovedmennene bak det enorme heroinbeslaget i mai samme år.

Fryktet kosovoalbaner-liga

Hennes svoger ble også pågrepet og dømt til 16 års fengsel for det samme heroinbeslaget.

Begge brødrene skal ha tilhørt et steinhardt kriminelt kosovoalbansk miljø.

Kvinnens samboer stakk av og rømte fra landet i juni 2004 - omtrent samtidig som narkosaken ble rullet opp. Han forsvant seinere i Tyskland, og skal ha blitt skutt og drept i Kosovo.

Lagmannsretten la til grunn at kvinnen var blitt utnyttet og misbrukt av ektemannen da de frifant henne i februar 2006.

Oppbevarte bøffestoff

DØMT - OG FRIKJENT: Kvinnen ble dømt til 13 år i tingretten. Her er politijurist Elisabeth Ramstad i samtale med en etterforsker før fengslingsmøtet i 2004. Arkivfoto: SCANPIX
DØMT - OG FRIKJENT: Kvinnen ble dømt til 13 år i tingretten. Her er politijurist Elisabeth Ramstad i samtale med en etterforsker før fengslingsmøtet i 2004. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Etter frifinnelsen sækte kvinnen om 250000 kroner erstatning og oppreisning for uberettiget straffeforfølging. Herunder lå også et krav om erstatning for økonomisk tap.

I de første rettsrundene forklarte kvinnen at hun var redd for å forklare seg om de andre impliserte i saken, altså ektemannen og svogeren.

Oslo tingrett anfører i erstatningsdommen at det var lite som tyder på at hun var redd for å forklare seg. I ettertid turte hun å selge klær som skal ha vært oppbevart i samme pappesker som heroinen, og hjemme hos henne ble det funnet et narkotikalignende stoff, såkalt bøffestoff.

Hun skal også ha sendt flere tekstmeldinger til mannen mens han var på rømmen.

Får erstatning

Den ferske dommen fra Oslo tingrett tilkjenner kvinnen nesten 140000 kroner i oppreisning etter fengselsoppholdet, og begrunner dette med at strafforfølgningen  har medført vesentlige psykiske problemer.

Kvinnen får i tillegg dekket saksomkostninger på 35550 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media