Får 20.000 kr fordi pappa var morderstemplet

Faren deres var i 24 år utpekt som Apenes-drapsmannen i hjembyen Fredrikstad.

SER FRAMOVER: Thor Karlsen (72) fra Fredrikstad satt varetektsfengslet for Apenes-drapet i 1983. Først i 2007 tilsto en annen mann. Nå har familien omsider fått oppreining og erstatning fra staten. - Alt for lite, men vi orker ikke mer og vil legge saken bak oss, sier Eva Karlsen (66). Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
SER FRAMOVER: Thor Karlsen (72) fra Fredrikstad satt varetektsfengslet for Apenes-drapet i 1983. Først i 2007 tilsto en annen mann. Nå har familien omsider fått oppreining og erstatning fra staten. - Alt for lite, men vi orker ikke mer og vil legge saken bak oss, sier Eva Karlsen (66). Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Døtrene var 11 og 15 år da politiet anklaget pappa for rovdrap i 1983. Først i 2007 tilsto en annen.

- At jentene våre avspises med 20.000 kr hver er rått når vi vet hvor mye de har lidd, sier Eva Karlsen.

Respektert Thor Karlsen (72) får 850.000 kr i erstatning fordi straffeforfølgningen har påført ham «varige fysiske og psykiske helseplager». Han er dessuten tilkjent 200.000 kr i oppreisning.  Kona Eva (66) får 20.000 kr i oppreisning.

- Jeg er fryktelig skuffet og synes ikke dette står i forhold til hva familien vår har vært utsatt for, sier Thor Karlsen.

Han var 44 år og en respektert håndverker i hjembyen da han 8. april 1983 ble arrestert og siktet for å ha knivstukket Inger Johanne Apenes (61) til døde i Fredrikstads sorenskriverbolig fem år tidligere.

170 fengselsdøgn Karlsen satt varetektsfengslet i 170 døgn, uten mulighet til å snakke med kona eller barna, før Riksadvokaten henla saken. Politiet hevdet at Karlsen var skyldig, men at de ikke klarte å bevise det.

Dermed hang morderstempelet over Thor Karlsen helt til drapsmannen meldte seg 24 år seinere. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer