FÅR ERSTATNING:  Constance McMillen (18) får 220 000 kroner i et forlik med skoledistriktet som nektet henne å ta med kjæresten på ball. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis
FÅR ERSTATNING: Constance McMillen (18) får 220 000 kroner i et forlik med skoledistriktet som nektet henne å ta med kjæresten på ball. Foto: AP Photo/Rogelio V. SolisVis mer

Får 220 000 kr for avlyst ball

Skolen avlyste heller ballet enn å la henne ta med jentekjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I mars avlyste Itawamba County School District hele skoleballet, i stedet for å la  Constance McMillens (18) ta med seg kjæresten sin - ei jente- som date.

Nå er de gått med på å betale 18-åringen 35 000 dollar, rundt 220 000 norske kroner for å unngå et diskriminieringssøksmål, melder AP.

Prisen for seieren er at hun blir skydd i hjembyen Fulton i Mississippi, sier McMillen i et intervju i dag.

- Jeg vet at det var en bra sak, men av og til gikk det skikkelig inn på meg. Jeg visste det ville endre ting for andre i framtiden, så  jeg fortsatt å presse på, forteller hun til AP.

McMillen utfordret Itawamba County School District's regler som forbyr elevene å ha med seg kavalerer av samme kjønn på ball og som også slår fast at bare mannlige studenter kan komme i smoking.

Da hun varslet skolen om at hun kom til å ta med seg kjæresten sin, svarte skoledistriktet med å avlyse hele ballet.
Det førte til at American Civil Liberties Union (ALCU) saksøkte distriktet på vegne av McMillen.