Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får 24 nye politistillinger på grunn av flyktningkrisa

Hastetiltak i Finnmark.

FÅR HASTEMIDLER: Ellen Katrine Hætta, politimester i Østfinnmark politidistrikt, får 24 nye politistillinger over seks måneder for å håndtere den ressurskrevende flyktningsituasjonen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FÅR HASTEMIDLER: Ellen Katrine Hætta, politimester i Østfinnmark politidistrikt, får 24 nye politistillinger over seks måneder for å håndtere den ressurskrevende flyktningsituasjonen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES (Dagbladet): Østfinnmark politidistrikt får 24 nye stillinger som hastetiltak på grunn av flyktningkrisa. Det er klart etter et møte mellom bl.a. politiet, Fylkesmannen og andre beredskapsetater i ettermiddag.

- Politidirektoratet har bevilget midler til 24 stillinger som skal vare i seks måneder. Vi håper å få besatt dem så snart som mulig, sier politimester Ellen Katrine Hætta til Dagbladet.

Hætta sier hun har ei liste med 87 kandidater fra hele landet til å besette stillingene.

Østfinnmark politidistrikts ressurser er under sterkt press på grunn av de mange flyktningene som ankommer Norge fra Russland på grensestasjonen Storskog ved Kirkenes. Så langt har 1300 ankommet i år, mot bare 20 i hele fjor.

STOR PÅGANG: I går kom 75 flyktninger over grensa ved Storskog grensestasjon i Sør-Varanger. Det totale antallet så langt i år er 1300. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STOR PÅGANG: I går kom 75 flyktninger over grensa ved Storskog grensestasjon i Sør-Varanger. Det totale antallet så langt i år er 1300. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Det totale antallet flyktninger som ankommer over Storskog i år, kan til slutt bli 5000. De nyankomne blir plassert i transittmottak i Sør-Varanger kommune, som til enhver tid har mellom 300 og 400 asylsøkere boende. De blir fortløpende fraktet til mer varige mottak lenger sør.

- Det er viktig at vi opprettholder sirkulasjonen og unngår en opphopning. Samtidig må nye tiltak utarbeides med hensyn til hvor politi- og andre beredskapsressurser er fordelt i distriktet, sier Hætta.

Hun karakteriserer dagens møte som «bra og avklarende».

- Møtet har bidratt til å avklare ansvarsforholdene, sier politimesteren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!