Innvandring og integrering i Oslo

Får 2,5 millioner av Raymond for å infiltrere eget miljø

Byrådslederen nekter for å ha ignorert Oslos innvandrerkvinner og får støtte fra Oslos bydelsmor.

BYDELSMOR: Fawzia Mohammed jobber frivillig som bydelsmor for å hjelpe andre kvinner som ikke vet hvordan de skal navigere i det norske samfunnet. Foto: Øistein Norum Monsern / Dagbladet
BYDELSMOR: Fawzia Mohammed jobber frivillig som bydelsmor for å hjelpe andre kvinner som ikke vet hvordan de skal navigere i det norske samfunnet. Foto: Øistein Norum Monsern / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Byrådsleder Raymond Johansen, har du ignorert byens innvandringskvinner?

- Nei, svarer Johansen kontant.

Grunnen til at spørsmålet rettes til Johansen er et utspill fra Høyre-politiker Afshan Rafiq der hun mener byrådet med Johansen i spissen har sovet i timen når det gjelder å få innvandrerkvinner ut i arbeid. Tall fra SSB viser at nesten hver fjerde innvandringskvinne står utenfor arbeidslivet.

- I løpet av de snart fire åra ved makta, kan jeg ikke huske en gang hvor Raymond Johansen har fokusert på minoritetskvinners utfordringer i Oslo, sa Afshan Rafiq til Dagbladet i går.

- Det henger ikke på greip. Hun fyrer løs uten å ha satt seg inn i hva byrådet faktisk har gjort, sier Raymond Johansen, når vi møter ham på byrådslederens kontor på østhjørnet av Rådhuset i Oslo.

Satser

- Aldri har antallet kvinner på kontantstøtte vært lavere, deltakelse i barnehage har aldri vært høyere, arbeidsledigheten blant innvandrere går ned og sysselsettingen opp. Vi har snart bygget 3000 flere barnehageplasser og driver aktivt oppsøkende arbeid for å få innvandrerkvinner til å sende barna sine i barnehage, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer