Innvandring og integrering i Oslo

Får 2,5 millioner av Raymond for å infiltrere eget miljø

Byrådslederen nekter for å ha ignorert Oslos innvandrerkvinner og får støtte fra Oslos bydelsmor.

BYDELSMOR: Fawzia Mohammed jobber frivillig som bydelsmor for å hjelpe andre kvinner som ikke vet hvordan de skal navigere i det norske samfunnet. Foto: Øistein Norum Monsern / Dagbladet
BYDELSMOR: Fawzia Mohammed jobber frivillig som bydelsmor for å hjelpe andre kvinner som ikke vet hvordan de skal navigere i det norske samfunnet. Foto: Øistein Norum Monsern / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Byrådsleder Raymond Johansen, har du ignorert byens innvandringskvinner?

- Nei, svarer Johansen kontant.

Grunnen til at spørsmålet rettes til Johansen er et utspill fra Høyre-politiker Afshan Rafiq der hun mener byrådet med Johansen i spissen har sovet i timen når det gjelder å få innvandrerkvinner ut i arbeid. Tall fra SSB viser at nesten hver fjerde innvandringskvinne står utenfor arbeidslivet.

- I løpet av de snart fire åra ved makta, kan jeg ikke huske en gang hvor Raymond Johansen har fokusert på minoritetskvinners utfordringer i Oslo, sa Afshan Rafiq til Dagbladet i går.

- Det henger ikke på greip. Hun fyrer løs uten å ha satt seg inn i hva byrådet faktisk har gjort, sier Raymond Johansen, når vi møter ham på byrådslederens kontor på østhjørnet av Rådhuset i Oslo.

Satser

- Aldri har antallet kvinner på kontantstøtte vært lavere, deltakelse i barnehage har aldri vært høyere, arbeidsledigheten blant innvandrere går ned og sysselsettingen opp. Vi har snart bygget 3000 flere barnehageplasser og driver aktivt oppsøkende arbeid for å få innvandrerkvinner til å sende barna sine i barnehage, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.