Får 2,7 millioner for å gå

Konserndirektør Richard J. Hubbard ble enig med Olav Fjell om å slutte på dagen. Pris: en årslønn på 2,7 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil bekrefter overfor Dagbladet at Richard J. Hubbard får én årslønn som sluttvederlag. Årslønnen til konsernsjefen for selskapets internasjonale virksomhet er på 230000 britiske pund, noe som tilsvarer 2708 634 kroner.

Richard J. Hubbard ble headhuntet til Statoil fra det britiske oljeselskapet BP for tre år siden. Han er utdannet geolog og jobbet for BP i Brasil. I løpet av hans tid i Statoil er det gjort beslutninger om framtidige investeringer i oljerike og korrupte land som Aserbajdsjan, Iran, Algerie og Venezuela for rundt 40 milliarder kroner.

Det var Richard J. Hubbard som inngikk avtalen med iraneren Abbas Yazdi og hans konsulentselskap Horton Investments. Den 11 år lange avtalen hadde en verdi for iraneren på 115 millioner kroner, men er nå avviklet for innbetalt beløp på 38,4 millioner kroner.

Ottar Rekdal, med ansettelsesbevis tilbake til 1975 i Statoil, overtar som fungerende konserndirektør etter at Richard J. Hubbard trakk seg fra jobben i går.