Får 28 milliarder på 18-årsdagen

I dag fyller Athina Roussel 18 og blir verdens rikeste tenåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Athina Roussel, barnebarn og enearving til den sagnomsuste skipsrederen Aristoteles Onassis, fyller 18 år og i dag og får kontroll over første del av arven sin.

Nøyaktig hvor stor arven er hersker det uenighet om, og anslagene på hvor mye hun får kontroll med i dag varierer mellom 20 og 28 milliarder kroner. Ifølge BBC og The Mirror er den siste summen den korrekte.

Mye mer penger vil uansett følge senere. På 21-årsdagen får hun kontroll over resten av den enorme Onassis-formuen, som anslås å være på mellom 50 og 80 milliarder kroner.

Skifter navn

- Jeg vil se alt som er. Jeg vil se innholdet i bankboksene og verdipapirene, har Athina fortalt en venn om dagen i dag, ifølge The Mirror.

Samtidig som hun får kontroll over formuen endrer hun også etternavnet sitt til Onassis.

Athina skal tidligere ha gitt uttrykk for at hun ikke ville ha pengene, men har nå åpenbart ombestemt seg. Hun fikk imidlertid allerede i ung alder se medaljens bakside. Da hun var 12 år gammel ble det avdekket planer om å kidnappe henne og familien teller mange tragiske skjebner.

I dag er hun forlovet med den 12 år eldre brasilianeren Alvaro Alfonso de Miranda Neto med tilnavnet «Doda». Han har vunnet to OL-bronsemedaljer i sprangridning og har fått Athina til å tro at hun selv vil kunne kvalifisere seg i samme disiplin under Athen-OL i 2004, meldte Dagbladet for noen uker siden.

Dodas ekskone, den brasilianske modellen Sibele Dorsa, som sitter igjen med parets to år gamle datter Viviane i Sao Paolo, mener imidlertid at Doda har skumle baktanker med forholdet.

- Doda er bare ute etter Athinas formue. Han har selv fortalt meg at hun er stygg, har klumpfot og er klosset som en elefant. Jeg synes synd på henne. Athina er bare et barn. Hun sluker alt som Doda innbiller henne, hevder Sibele.

PAPPAS LILLE PIKE: Athina sammen med sin far, Thierry Roussel.<P>