Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får 30 000 i bot for krøking av levende sel

- Det er ikke snakk om å vedta denne boten, sier skipper Karl Kr. Angelsen.

FÅR BOT:  Skipperen om bord på selfangstskuta M/S Kvitungen er ilagt bot for krøking av levende sel. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys
FÅR BOT: Skipperen om bord på selfangstskuta M/S Kvitungen er ilagt bot for krøking av levende sel. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Angelsen og rederiet ble frikjent for å ha drevet med skytetrening på levende dyr, etter at aktor gjorde det klart at det ikke ville bli fremmet tiltale for den påståtte treningsskytingen.

(Dagbladet):  Skipper på selfangstskuta M/S Kvitungen har fått beskjed om at han vil ilegges en bot på 30 000 kroner for krøking av levende selunger, melder Adressa.no.

Ved «krøking» heises selen om bord i båten ved hjelp en lang stang med krok. For at krøking skal være lov skal dyrene være døde. Krøkingen ble rapportert inn av en selsfangstinspektør som var med Kvitungen til Vestisen utenfor Grønland i fjor vår.

I den knusende rapporten som Dagbladet tidligere har omtalt, beskrives skytterne om bord på skuta som de reneste amatører, med en kaptein som tillot det som for inspektøren minnet om øvelsesskyting på levende sel.

Selfangstinspektøren har fortalt at hun følte at stemningen om bord var så amper at hun ikke våget å varsle myndighetene.

Skipper Karl Kr. Angelsen vil ikke vedta boten.

- Opplysningene om at vi har krøket levende dyr er en påstand fra inspektøren, en påstand som ikke stemmer med virkeligheten. Det er ikke snakk om å vedta denne boten, sier Angelsen til Adressa.

Hvis Angelsen ikke vedtar boten havner saken trolig i retten. Til Adressa sier han at han ser på dette som en fordel for å få avklart uklare bestemmelser rundt selfangst.

I tillegg til Angelsen er rederiet ilagt en bot på 70 000 kroner, opplyser politiet i en pressemelding. Ifølge daglig leder Jan Petter Kraknes har rederiet foreløpig ikke bestemt seg for om de vil vedta boten eller ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling