Får 3,4 mill. 14 år etter badeulykken

Mannen lå på en luftmadrass i vannet, da en person hoppet ned på ryggen hans. Det ble starten på over ti års kamp mot forsikringsselskapet.

KRITISK: Advokat Thomas Meinich mener forsikringsselskapene kjører et rått løp mot syke og skadde for å slippe å utbetale uførekapitalforsikring. Foto: Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange
KRITISK: Advokat Thomas Meinich mener forsikringsselskapene kjører et rått løp mot syke og skadde for å slippe å utbetale uførekapitalforsikring. Foto: Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En dom, som falt i Oslo tingrett før jul i fjor, tvinger forsikringsselskapene til å utbetale uførekapitalforsikring i saker hvor bransjen tidligere har nektet syke og skadde forsikringsutbetaling.

- Jeg har jobbet med forsikringssaker i over 20 år, og opplever til stadighet at forsikringsselskapene bruker alle midler og alle mulige tenkelige anførsler for fraskrive seg ansvar til å gjøre opp forsikringskrav, sier advokat Thomas Meinich i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange til Dagbladet.

Meinich representerer en 51 år gammel mann som tidligere var leder i et datafirma. Arbeidsgiveren tegnet i 1996 en uførekapitalforsikring for ham i daværende DAVID Forsikring, nå Sparebank1 Livsforsikring AS.

Hoppet på ryggen hans I august 1997 ble han utsatt for en alvorlig badeulykke som har gjort ham 100 prosent arbeidsufør.

Han lå på magen på en luftmadrass i vannet, da han ble truffet av en person som hoppet ned på ryggen hans fra halvannen meters høyde.

- Han sliter i dag med veldig sterke ryggsmerter og er sengeliggende store deler av tida, sier advokat Thomas Meinich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer