Får 3,4 millioner kroner i bonus

Helge Lund ville kutte kaffen til de ansatte. Selv får han over 13 millioner kroner i lønn og bonus.

BELØNNES FOR GODE RESULTATER:  Konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
BELØNNES FOR GODE RESULTATER: Konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statoil-sjef Helge Lund fikk 3,4 millioner kroner i bonus, ifølge Statoils årsrapport for 2013.

Dermed slår han DNB-sjef Rune Bjerke. Bjerke mottok en bonus for 2013 på 2,17 millioner kroner, noe han har fått kritikk for.

Lønna til Helge Lund er på 7,5 millioner kroner. Totalt hadde han i fjor 13,8 millioner kroner i skattbar lønn.

Ville kutte kaffen I februar ble Statoils resultat lagt fram. Resultatet ble langt dårligere enn forventningene. Selskapet må spare mer enn 30 milliarder kroner mellom 2014 til 2016. Dermed varslet Helge Lund at han ville kutte kaffen på helikopter-terminalene. Det skulle selskapet spare 3,3 millioner kroner på. Men da ble det bråk.

- Utrolig smålig, sa sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industri Energi til Stavanger Aftenblad.

Det endte med at Lund måtte droppe forslaget.

Tidligere i vinter varslet Statoil at de flytte 209 IT-stillinger til lavkostland.

Belønnes for gode resultater Helge Lunds lønn og bonus begrunnes i de gode resultatene Statoil-styret mener Lund har oppnådd, samt håndteringen av terroranslaget mot In Amenas.

Her er begrunnelsen:

«I sin vurdering av konsernsjefens prestasjoner og dermed hans lønnsjustering og utbetaling av variabel lønn for 2013, har styret lagt vekt på forbedringene innen HMS, en solid leveranse på produksjon, en svært sterk reserveerstatningsrate og fremragende leteresultater. Imidlertid var TSR lavere enn målsettingen for 2013 og dette er vektlagt ved styrets vurdering av prestasjonene. Granskingen etter terrorangrepet mot In Amenas avdekket et forbedringsbehov, spesielt innen sikringsledelse og - prosesser. Konsernsjefen og hans team har imidlertid demonstrert en fremragende evne til å håndtere den vanskelige situasjonen, synliggjort gjennom selskapets respons under og etter denne tragiske hendelsen. Styret er tilfreds med identifisering og igangsettelse av forbedringstiltakene,» heter det i årsrapporten.

— Statoils konsernsjef har hatt en gjennomsnittlig årlig vekst i grunnlønn på 2,75 prosent gjennom de siste fem år, sier Statoils informasjonssjef Jannik Lindbæk til NTB.

Tilsvarende gjennomsnittlig årlig vekst for andre grupper i Statoil de siste fem år har vært for øvrig var 3,25 prosent. De mottar ikke bonuser og andre goder på samme nivå som Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer