Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far (34) og sønn (7) omkom i ulykke i Danmark

Lørdag ettermiddag bekrefter norsk politi overfor Dagbladet at familien på fire som var involvert i et sammenstøt mellom et tog og en bil i Danmark, er hjemmehørende i Buskerud.

TO NORDMENN OMKOM: To nordmenn omkom i en ulykke som involverer en personbil og et tog i Danmark. Video: Per Øxenholt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips angående denne saken? Tips oss på 2400@db.no.

Lørdag ettermiddag melder Østjyllands politi at to nordmenn har omkommet i en ulykke som involverte en norskregistrert bil og et tog på Letbanen i Trustrup utenfor Aarhus.

Politiet opplyser at en norsk familie på fire - en far (34), mor (32), sønn (7) og datter (6) - var involvert i ulykken.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 11.05, og det ble igangsatt en omfattende redningsaksjon som involverte minst fire ambulanser og en luftambulanse.

Overfor Dagbladet bekrefter politiinspektør Brian Voss Olsen at det var far og sønn som omkom i ulykken.

- Familien er hjemmehørende i Buskerud, forteller operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, André Kråkenes, til Dagbladet.

Klokka 19.30 opplyser politiadvokat Hans Egil Seljordslia overfor Dagbladet at norsk politi har varslet pårørende, og forteller at han ikke er kjent med videre varslingsarbeid, som arbeidsplass og skole.

DØDSULYKKE: To nordmenn omkom i forbindelse med en ulykke som involverer en norskregistrert bil og et tog utenfor Aarhus i Danmark. Foto: ØXENHOLT FOTO
DØDSULYKKE: To nordmenn omkom i forbindelse med en ulykke som involverer en norskregistrert bil og et tog utenfor Aarhus i Danmark. Foto: ØXENHOLT FOTO Vis mer

Utenfor livsfare

Politiinspektør Voss Olsen opplyser at mora og dattera er fraktet til Aarhus Universitetshospital med ambulanse.

- Etter omstendighetene har de det fint, i den forstand at de er utenfor livsfare, sier Voss Olsen til Dagbladet.

Norsk samarbeid

Danske og norske myndigheter samarbeider i forbindelse med saken, melder Berlingske Tidende.

Kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Due, bekrefter overfor Dagbladet at de har bistått i arbeidet med å varsle de pårørende.

- Vi kan bekrefte at vi er kjent med at to norske borgere er omkommet i Danmark, uttaler talsperson for Utenriksdepartementet, Ane Lund, til Dagbladet.

Undersøkelser

Politiet opplyser at havarikommisjonen og bilinspektør arbeider med å undersøke årsaken til ulykken.

- Vi foretar undersøkelser på ulykkesstedet, og det vil ta tid før kommer til en konklusjon. Vi har et stort og kompleks stykke arbeid foran oss.

Han forteller om et intensivt samarbeid mellom Bane Danmark, Letbanen og politiet.

FAMILIE: Overfor Dagbladet opplyser norsk politi at familien er hjemmehørende i Buskerud. Foto: ØXENHOLT FOTO
FAMILIE: Overfor Dagbladet opplyser norsk politi at familien er hjemmehørende i Buskerud. Foto: ØXENHOLT FOTO Vis mer

Tilbys krisehjelp

Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet, men direktør i Letbanen, Michael Borre, forteller at togsjåføren er svært preget etter sammenstøtet.

- Føreren er selvfølgelig veldig sjokkert, forteller Borre til Ekstra Bladet, og opplyser at vedkommende er blitt tilbudt kriehjelp.

Letbanen bistår politiets undersøkelser ved å utlevere relevant informasjon. Ifølge Borre er det ikke noe som umiddelbart tyder på at det har oppstått en feil med teknikken ved togovergangen.

- Overgangen er en såkalt sikret overgang. Det vil si at den har en alarmklokke og lys, som advarer om at det kommer tog. Det er helt etter forskriftene, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!