SORG:  Den lille grenda Fardal og hele Fyresdal kommune i Telemark er preget av tragedien i formiddag der ei jente på vel ett år ble overkjørt av sin far med bil rett utenfor familiens hus og mistet livet  FOTO: THORLEIF GRIMSTVEDT.
SORG: Den lille grenda Fardal og hele Fyresdal kommune i Telemark er preget av tragedien i formiddag der ei jente på vel ett år ble overkjørt av sin far med bil rett utenfor familiens hus og mistet livet FOTO: THORLEIF GRIMSTVEDT.Vis mer

Far (40) kjørte over datter (1) med bil

Fyresdal preget av tragedien på gårdstun i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Telemark bekrefter i ettermiddag at det var faren (40) som kjørte over den ett år gamle jenta som mistet livet i en ulykke i Fyresdal i formiddag.

- Mannen var i sjokk og er sterkt preget av det som skjedde. Han og barnets mor er begge tatt hånd om av kommunens kriseteam, opplyser politiadvokat Wenche Kåsa til Dagbladet.

Helsepersonell fra bygda og fra luftambulansen var framme ved ulykkesstedet mindre enn en halvtime etter at AMK hadde fått melding klokka 10.13 om at ei lita jente (1) var overkjørt av en bil på et gårdstun i Fardal i Fyresdal.

Den første polititjenestemannen var på åstedet noen minutter etter helsepersonellet.

Krabbet rundt på gårdstunet Han rapporterte tidlig til operasjonsleder at jenta hadde krabbet rundt på det gruslagte gårdstunet uten at bilføreren hadde sett henne.

Det ble satt i gang forsøk på gjenopplivning, men klokka 11.04 ble jenta på vel et år erklært død.

- Faren kjørte en personbil, og politiet har gjort tekniske undersøkelser i løpet av dagen. Mannen er ikke formelt avhørt slik situasjonen er, sier politiadvokaten.

Den omkomne ettåringen har to søsken.

Mor var hjemme, men politiets første kartlegging tyder på at det ikke var noen øyenvitner til selve påkjørselen på gårdstunet.

Kommunens kriseteam trådte raskt i funksjon for å ta hånd om de pårørende og andre involverte etter den tragiske ulykken.

- Preget av ulykken - Hele bygda har vært preget av ulykken, både i kommuneadministrasjonen, på skolen og andre steder der folk møtes, sier ordfører Bjørn Nome (Sp) i Fyresdal kommune til Dagbladet.

Nome var sogneprest før han ble ordfører på heltid, og han har mer erfaring med sorgarbeid enn de fleste.

Ordføreren var bortreist på en konferanse i Narvik mandag da tragedien rammet kommunen der de fleste kjenner hverandre. Han ble raskt oppdatert  på det tragiske som hadde skjedd.

- Veldig gode ressurspersoner - Hele lokalsamfunnet blir preget når det skjer. Heldigvis har vi veldig gode ressurspersoner i kommunen til å håndtere slik vanskelige situasjoner. Vi er forberedt på at kriseteamet må tre i funksjon innimellom, det er det eneste positive jeg kan si i en slik situasjon, sier ordfører som helst ville vært i hjembygda når tragedien rammet.

Fardal er en bebyggelse med noen hus og gårder rett over kommunesenteret på den andre siden av Fyresvatn.