Mazyar Keshvari

Får 400 000 om han friskmeldes

Mazyar Keshvari kan tjene stort på utmeldingen fra Frp dersom han vender tilbake til Stortinget. Samtidig vil Frp miste 800 000 i tilskudd.

DØMT: Mazyar Keshvari er dømt for å levere inn falske reiseregninger til Stortinget. Han kan likevel få 400 000 i representanttillegg dersom han vender tilbake fra sykmelding. På toppen av dette kommer stortingslønna på 987 000 kroner. FOTO: Arn E. Borgen / AFTENPOSTEN
DØMT: Mazyar Keshvari er dømt for å levere inn falske reiseregninger til Stortinget. Han kan likevel få 400 000 i representanttillegg dersom han vender tilbake fra sykmelding. På toppen av dette kommer stortingslønna på 987 000 kroner. FOTO: Arn E. Borgen / AFTENPOSTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så lenge Mazyar Keshvari er sykmeldt og ikke møter i Stortinget, mottar Frp fortsatt over 800 000 kroner i årlig i partitilskudd for ham.

Det bekrefter Stortingets administrasjon overfor Dagbladet.

Keshvari meldte seg i fjor ut av Frp, og er i dag oppført som uavhengig representant på Løvebakken. Det samme er tidligere Frp-er Ulf Leirstein.

Vararepresentant Carl I. Hagen (Frp) møter i Keshvaris sted.

Vil få 400 000 i året

Situasjonen endrer seg dersom Keshvari friskmeldes innen valget 2021 og dermed må møte som folkevalgt på Stortinget igjen.

Som uavhengig representant har Keshvari krav på partitilskuddet Frp har mottatt. Tilskuddet blir i så fall halvert, i takt med Stortingets regler, men flyttet over til Keshvari direkte.

Han vil altså motta 400 000 kroner hvert år på toppen av stortingslønna på 987 000 kroner, dersom han vender tilbake. Keshvari er i retten dømt til å betale tilbake 450 000 kroner etter å levert falske reiseregninger til Stortinget over flere år.

- Keshvari vil som møtende motta støtte på samme måte som Leirstein, det vil si et halvt representanttilskudd som per i dag utgjør 404 040 kroner i året, og han vil få kontorplass og tjenester som representanter i samme situasjon, bekrefter Stortingets kommunikasjonsavdeling overfor Dagbladet.

Mazyar Keshvari er sykmeldt og har ikke besvart Dagbladets henvendelse i denne saken.

Stort tap for Frp

Dersom Keshvari vender tilbake til Løvebakken, vil også Frp miste 808 000 kroner i årlig partitilskudd.

Dette bekrefter partiet selv. Carl I. Hagen vil også måtte gi avkall på sin varaplass på Stortinget og Frp's stortingsgruppe blir én representant mindre.

Ordningen med partitilskudd gir partiene faste økonomiske bidrag fra det offentlige for hver representant som sitter på Stortinget. Dersom en representant velger å fristille seg fra partiet, mottar vedkommende støtten til egen konto, men altså bare halve støtten.

Leirstein ansatte sønnen

Som Dagbladet nylig fortalte, har Stortingets andre frie representant, Ulf Leirstein, brukt deler av sitt tillegg på ansette sin sønn som rådgiver.

I retten forklarte Mazyar Keshvari at han har levert totalt 73 reiseregninger for reiser han ikke har vært på. I noen tilfeller krevde han refusjon for reiseutgifter, i andre tilfeller refusjon for reiseutgifter, kost og losji. Summen han har fått utbetalt uriktig har Keshvari tilbakebetalt.

Keshvari har vært sykemeldt siden oktober i fjor.

Han ble idømt sju måneder ubetinget fengsel, en straff han godtok. Like før jul i fjor ble det kjent at myndighetene anker saken mot Keshvari. Påtalemyndighetens påstand var opprinnelig ett og et halvt års ubetinget fengsel.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer