Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far (47) var i en livskrise: Drepte sønnen (17) og tok så sitt eget liv

- Vi har all grunn til å tro at far var i en alvorlig livskrise, sier politiet. De fant et brev fra far på gården i Levanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En far (47) og hans sønn (17) ble nyttårsaften funnet døde på en gård i Levanger.

Politiet bekrefter nå at det var faren som tok livet av sønnen, før faren tok sitt eget liv.

- Det er en familietragedie. Grunnen til at vi har ventet med en del informasjon, er av hensyn til de pårørende. Det er en familie i sjokk og dyp sorg, og det er også barn i nær familie, sier lensmann Anne Ulvin på en pressekonferanse i 13-tida.

Se pressekonferansen i videovinduet.

Drapet utført med øks Sønnen ble funnet død i gangen i bolighuset, mens far ble funnet ute ved uthuset. Grunnen til at politiet tror far var i en livskrise, er at brev han etterlot på gården.

- Vi har all grunn til å tro at far var i en alvorlig livskrise. Det er gjort funn av et brev på åstedet som bekrefter politiets teori, sier Ulvin.

Av hensyn til familien, vil ikke politiet gå i detalj på hva som sto i brevet.

- Motivet for handlingen vet vi lite om ennå. Vi ser at far var i en livskrise, sier politiadvokat Tove Røddesnes til Dagbladet.

Hun opplyser at sønnen ble drept med øks.

- Kom uventet på alle Politiet sier hendelsen kom uventet på alle, da de ikke hadde fått inn noen meldinger som ga grunn til bekymring i forkant av drapet. Verken far eller sønn er kjenninger av politiet.

- Vi vet at forholdet mellom far og sønn var sterkt og godt, de virker sammensveiset. Dette er en handling som kom uventet på de pårørende og på politiet, sier Røddesnes til Dagbladet.

De to ble funnet tidlig på nyttårsaften, men politiet vet ikke når drapet på sønnen skjedde. De vet bare at far var i live natt til nyttårsaften.

- Han sender ei melding til en bekjent rundt klokka tre på natta. Ut fra formuleringa av denne meldinga, tror vi at sønnen kan ha vært død på det tidspunktet. Men hvor lenge i forkant drapet kan ha skjedd, vet vi ikke, sier Røddesnes på pressekonferansen. 

Hun sier det er visse spørsmål fra den dagen, som de nok aldri vil få svar på. Politiet vet ennå ikke hva som skjedde i den kritiske tiden før far valgte å drepe sin 17-årige sønn - om det var i affekt eller ikke.

- Vi vet veldig lite om hva som skjedde i huset det siste døgnet, sier Røddesnes til Dagbladet.

Mandag holdes det en minnemarkering for den avdøde 17-åringen på den videregående skolen han gikk på.

Gått gjennom PC-er Politiet i Nord-Trøndelag har ikke bedt om bistand fra Kripos i saken. I går gikk de gjennom ofrenes datamaskin og telefoner, for å prøve å avdekke mer om forholdet mellom far og sønn.

- I dag har arbeidet vårt stort sett bestått av vitneavhør av familiemedlemmer og naboer og andre som kjente de avdøde. Det blir også gjennomgang av PC-er og telefoner, ting som skal være beslaglagt og alt av sosiale medier, sa Røddesnes til Dagbladet i går.

Far og sønn var begge norske statsborgere og det var bare de to som bodde på gårdsbruket.

- Pårørende i sjokk Kommunens kriseteam ble onsdag innkalt for å ivareta de pårørende.

FUNNET DØDE NYTTÅRSAFTEN:  To menn ble nyttåraften funnet døde på denne gården i Levanger. Politiet opplyste senere at de to var far og sønn. Foto: Terje Næss / NTB scanpix
FUNNET DØDE NYTTÅRSAFTEN: To menn ble nyttåraften funnet døde på denne gården i Levanger. Politiet opplyste senere at de to var far og sønn. Foto: Terje Næss / NTB scanpix Vis mer

- Vi er 19 500 innbyggere, de fleste kjenner noen som kjenner noen - så det er et forholdsvis lite miljø her. Vi jobber med å ivareta de som er rammet av dette. Det er uvirkelig for oss alle. Det er så klart ekstra tragisk for de nærmeste, sa Levanger-ordfører Robert Svarva til Dagbladet i går.

Politiet avhørte i går flere familiemedlemmer som vitner, for å finne ut mer om forholdet mellom far og sønn.

- Hovedfokuset vårt i dag er å ivareta de pårørende, som selvsagt er i sjokk, sa Røddesnes til Dagbladet.

En av de avdøde ble funnet av en nabo. Familiemedlemmer hadde ikke fått kontakt med beboerne på gården og hadde bedt naboer gå bort og undersøke. Naboen som gikk bort, fant en død mann på gården.

Da politiet kom til stedet, viste det seg å være to døde menn. Det var ingen andre til stede på gården, da politiet kom dit.

- Det er ingen øyenvitner til hendelser. Ingen andre var på stedet da politiet kom, sa Røddesnes til Dagbladet i går.

PRESSEKONFERANSE:  Ordfører Robert Svarva i Levanger, politiadvokat Tove Jensen Røddesnes og lensmann Anne B. Ulvin.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Ordfører Robert Svarva i Levanger, politiadvokat Tove Jensen Røddesnes og lensmann Anne B. Ulvin. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer