Får 50.000 i oppreisning etter drapsanklager

Advokat Arvid Sjødin skrev i et brev til Riksadvokaten at Robin Hult kunne stå bak drapet på Birgitte Tengs. Nå er Sjødin dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisning til Hult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjødin, som ble dømt for å ha ærekrenket Hult, må også betale 116.000 kroner i saksomkostninger.

Stavanger tingrett konkluderer med at Sjødin utviste uaktsomhet og at han brakte Robin Hults navn videre etter kun overfladiske undersøkelser.

Bakgrunnen for saken er at en ukjent person ringte hjem til Sjødin 14. september 1998. I telefonsamtalen med advokatens ektefelle sa den anonyme mannen at det var han som hadde drept Birgitte Tengs.

Sjødin skrev senere et brev til Riksadvokaten der han oppga navnet og adressen til Robin Hult og mente at han kunne stemme overens med opplysninger vedkommende i telefonen hadde oppgitt.

Stavanger tingrett peker på at Sjødin måtte forstå at slike sensitive opplysninger ville slå ned som en bombe i lokalsamfunne t og at det ville medføre en meget stor påkjenning for Hult.

Hult krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning. Retten satte beløpet langt lavere fordi det allerede få dager etter at brevet til Riksadvokaten ble kjent ble gjort klart gjennom mediene at Hult ikke var den anonyme innringeren, og at han ikke hadde noe med drapet å gjøre.

(NTB)