Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far (53) fengslet for drap på sønn (7)

Innrømmer å ha forvoldt sønnens død med kniv.

- MØRK HENDELSE: I dette huset i Umeå drepte en 53 år gammel far sin sju år gamle sønn. Mormoren til gutten var i huset like før drapet, men politiet ble varslet for seint. Foto: Mikael Lundgren / SCANPIX
- MØRK HENDELSE: I dette huset i Umeå drepte en 53 år gammel far sin sju år gamle sønn. Mormoren til gutten var i huset like før drapet, men politiet ble varslet for seint. Foto: Mikael Lundgren / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi bekrefter i dag at den 53 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en sju år gammel gutt i Umeå, er barnets far.

53-åringen ble pågrepet søndag sammen med den drepte 7-åringens mormor, som siden ble sluppet løs. Mannen har i forhør forklart politiet hendelsesforløpet rundt den tragiske hendelsen.

Han har forklart at han var sammen med sju-åringen og mormoren i huset der drapet fant sted. Han kastet så ut mormoren fra huset, som ble så bekymret for hva som kunne skje, at hun løp over til naboer som fikk ringt politiet.

- Veldig mørk hendelse Politiet vil ikke avsløre detaljer om hva som skjedde i huset, men 53-åringen innrømmet i dag under fengslingsmøtet å ha grovt mishandlet og forvoldt en annens død, men han nekter for forsettlig drap.

- Det er jo en tragedie for alle involverte. Det er en veldig mørk hendelse som har inntruffet, sier Jonas Wiklund, 53-åringens advokat til nyhetsbyrået TT, ifølge Expressen.

- Han nekter for forsettlig drap, mer enn det kan jeg ikke kommentere.

Fengslingsmøtet i dag gikk for lukkede dører. Expressen beskriver 53-åringen som sammenbitt og skulende i minuttene før pressen måtte forlate rettssalen.

Retten bestemte at 53-åringen skal fengsles fram til 12. august, samt at det skal gjennomføres en mentalundersøkelse.

Granskning Når rettssaken mot faren er ferdig, vil det bli satt i gang en granskning av hva samfunnet rundt sju-åringen kunne gjort for å forhindre tragedien. Socialstyrelsen skal kartlegge hva myndighetene visste om det drepte barnet, hvilke tiltak som ble satt inn og hvordan barnet kunne blitt beskyttet.

- Vi tar inn alle berørte myndigheter. Siden gjør vi en kartlegging av hva som skjedde med barnet, så langt tilbake i tid som mulig og fram til dødsfallet, sier Mary Nilsson i Socialstyrelsen til Expressen.

Loven som krever en slik granskning ble vedtatt for tre år siden, etter at en ti år gammel gutt ble mishandlet og drept av sin mor og stefar. De siste tre årene har Socialstyrelsen gransket tolv dødsfall.