Får 700 000 etter drapssiktelse

55-åringen ble urettmessig siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juell Johannessen. Nå har han fått 700 000 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

55-åringens advokat Jonny Sveen varslet erstatningskrav allerede før siktelsen mot mannen ble frafalt 1. februar i fjor. Mai samme år la han fram et erstatningskrav på 1,5 millioner kroner.

Nå har Larvik forhørsrett kommet fram til at 55-åringen skal få 700 000.

- Han har fått sterkt forringet livskvalitet etter siktelsen. Han ble siktet for noe av det mest grusomme et menneske kan bli beskyldt for. I tillegg var politiets skråsikkerhet, medieomtalen og pågripelsen svært belastende, sa Jonny Sveen til NTB i forkant av erstatningssaken.

Den 55 år gamle mannen, som er psykisk utviklingshemmet, mener blant annet at siktelsen og politiets uttalelser var grunnen til at kona gikk fra ham etter 25 års ekteskap.

I tillegg til erstatningen på 700.000 kroner for ikke-økonomisk skade er 55-åringen også tilkjent 21.497 kroner for erstatning av økonomisk tap.

I forkant av behandlingen var det en krangel mellom advokat Sveen og påtalemyndighetene om hvorvidt erstatningsbeløpet skulle baseres på at 55-åringen var uskyldig, eller hvorvidt saken ble henlagt «på grunn av bevisets stilling».

Den tolv år gamle Kristin Juell Johannessen ble funnet kvalt og drept i et skogholt i Hedrum utenfor Larvik om kvelden 5. august 1999.

Dagbladet.no

FUNNET DREPT: Den 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt ved Mørk gård i Hedrum i Larvik. 55-åringen ble pågrepet og siktet for drapet.