Får 7,5 mill. etter falsk incestdom

En kvinne (42) og en mann (44) er tilkjent til sammen 7,5 millioner kroner i oppreisning og erstatning, etter at de først på 90-tallet ble dømt for grotesk incest mot sine to små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lagmannsretten i Drammen ble begge funnet skyldige, og dømt til fire års fengsel. Mannen har sonet straffen.

På slutten av 90-tallet begynte kvinnens advokat, Ellen Moen, å arbeide med å få saken gjenopptatt. Det var framkommet nye opplysninger, både gjennom tekniske bevis og forklaringer. I fjor ble de to, som var gift med hverandre da de ble tiltalt, frifunnet i Borgarting lagmannsrett.

Oppreisningen til kvinnen på fire millioner skal være den største som er gitt i en incestsak.

Kvinnens advokat Ellen Moen sier til Dagbladet at hun er fornøyd med oppreisningen.

- Min klient har fått livet fullstendig ødelagt på grunn av de rettslige overgrepene. Det kan ikke penger rette opp. Kvinnen har ikke vært i fengsel, fordi hun var soningsudyktig. Hun fikk en total psykisk knekk. Nå ser hun fram til å kjøpe seg hus, og skape en trygg tilværelse, sier Moen.

Advokat Oscar Ihlebæk, prosessfullmektig for 44-åringen, sier til Dagbladet at han er svært fornøyd med at klienten har fått 2,5 millioner i oppreisning og 950000 kroner i erstatning.

- Klienten sa i retten at penger ikke var det viktigste. Det gullkantede papiret for 44-åringen er dommen hvor han ble endelig frikjent. 44-åringen, som bor i Vestfold, er gift på nytt.

Jeg tror han skal kjøpe hus for pengene, sier Ihlebæk.