Får 7,5 mill.

Storebrand-sjef Idar Kreutzer blir søkkrik dersom finske Sampo får kjøpe det norske forsikringsselskapet. En avtale Kreutzer har inngått med Storebrand, gir ham rett til en bonusutbetaling på 7,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er budet

Sampos bud består av aksjer i det finske selskapet og kontanter, verd 75 kroner pr. Storebrand-aksje. Dette er 31 prosent høyere pris enn Storebrand-kursens gjennomsnittsnivå den siste måneden. Budet verdsetter Storebrand til 20,8 milliarder kroner. Aksjeandelen i tilbudet utgjør 23 prosent, mens kontantvederlaget er på 77 prosent. Budet må aksepteres av aksjonærer som representerer over 90 prosent av aksjene og godkjennes av norske myndigheter.Sampo holder ekstraordinær generalforsamling i juni for å behandle fusjonsforslaget. Styrene i begge selskap har allerede anbefalt det.

Tilbudet legges formelt fram for aksjonærene i midten av juni. Tilbudsperioden avsluttes i midten av juli.

Utnevnelsen av 38 år gamle Idar Kreutzer som administrerende direktør skjedde to dager før jul i fjor. Da hadde han i noen uker vært konstituert i stillingen etter at Åge Korsvold måtte forlate selskapet.

Med seg på veien fikk Kreutzer en bonusavtale han nå kan glede seg kostelig over.

Stor sjekk

Avtalen, som er godkjent av Storebrands styre, gir direktøren rett til en bonus basert på aksjekursutviklingen i selskapet. Av avtalen går det fram at Kreutzer har krav på å få kursstigningen for en halv million aksjer utbetalt i rene penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer