Får 800 000 for å studere - men skolen vil ikke ha ham

Staten gir eksbiskop Ernst Baasland (64) toppjobb med fet lønn for å studere i Sør-Afrika. Der er han uønsket.

UØNSKET: Kirkedepartementet har gitt Ernst Baasland (64) toppjobb verdt over en million kroner for å studere og undervise ved et universitet i Sør-Afrika. Der vil de ikke ha ham. Foto: Erling Hægeland
UØNSKET: Kirkedepartementet har gitt Ernst Baasland (64) toppjobb verdt over en million kroner for å studere og undervise ved et universitet i Sør-Afrika. Der vil de ikke ha ham. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Baasland får en årslønn på 729 800 kroner og et reisestipend på 90 000 for engasjementet som går fra 15. juni 2009 til 31. desember 2010.

— Avtalen om Baaslands engasjement for KKD er framforhandlet i forbindelse med hans fratreden som biskop. Dette er en spesiell sak og departementet har ønsket å opptre som ansvarlig arbeidsgiver, sier ekspedisjonssjef Ingrid Vad Nilsen til Dagbladet.

Tapte 60 millionerHun bekrefter at det per dags dato ikke finnes andre med en tilsvarende avtale, men vil ikke uttale seg om lønna biskopen får. Mesteparten av den vil trolig gå til eksbiskopens kreditorer.

Ernst Baasland gikk av som biskop i år, etter at han i fjor ble slått konkurs. Biskopen og kona Bodhild hadde tatt opp store lån blant sine venner for å støtte sønnen Bjarte Baaslands angivelige forretningsprosjekter.

Det viste seg at sønnen i virkeligheten hadde spilte bort over 60 millioner kroner på nettspill, og fredag ble han dømt til fire års fengsel for grovt bedrageri. Også eksbiskopens kone er nå tiltalt for grovt bedrageri. Eksbiskopen er ikke involvert i straffesakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer