Får 8,2 mill.

SNÅSA/OSLO (Dagbladet): I over fem år har trafikkskadde Tommy Borg (26) kjempet for en erstatning som kan gi ham et aktivt og verdig liv. I går ble Gjensidige dømt til å betale ham 8,2 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erstatningssummen er blant de høyeste som noen gang er tilkjent i Norge. I går feiret Tommy sammen med sine nærmeste venner og familie på Snåsa i Nord-Trøndelag.

- Selvsagt er jeg glad, men gjennom disse åra har jeg lært at det lønner seg å tenke langsiktig. Jeg tør ikke juble i dag. Pengene er ikke tross alt ikke på konto ennå, sier Tommy Borg til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at rettsprosessen har vært hard og kostet mye krefter.

- Det har vært øyeblikk da jeg har hatt mest lyst til å gi opp, men dette viser jo at det nytter å stå løpet helt ut. Nå kommer jeg i hvert fall ikke til å gi meg, sier han.

Kolliderte med elg

Tommy Borg var 21 år da ulykken skjedde. Sammen med fire kamerater var han på vei hjem fra fest da en elg bykset ut i veien. Unggutten, som var passasjer foran i bilen, brakk nakken i sammenstøtet med den store elgoksen. Det forandret livet hans totalt.

- Jeg er avhengig av at jeg har folk rundt meg som vil hjelpe til. En erstatning gir meg mye større frihet, ettersom jeg da har råd til å betale dem som hjelper meg, sier Borg.

Mest av alt ønsker han å reise til Syden sammen med venner, men han tør ikke ta turen med det første.

- Jeg tar ikke opp lån for å reise på ferie i år. Jeg må nok vente til der er klart om Gjensidige anker før jeg engang kan tenke på en slik tur, sier Tommy.

Etter ulykken fikk han utbetalt 1,6 millioner kroner fra forsikringsselskapet. Erstatningen han i går ble tilkjent - 6,6 millioner kroner - skal dekke alle hans framtidige utgifter.

Godt fornøyd

Forsikringsselskapet mente først at Borg hadde fått utbetalt en rimelig erstatningssum. Da Borg stevnet selskapet for retten, tilbød de ham ytterligere 2,5 millioner kroner. Borgs prosessfullmektig, advokat Christian Lundin i advokatfirmaet Ness & Co., er derfor godt fornøyd med resultatet.

- Min klient er tilkjent fire millioner kroner mer enn det forsikringsselskapet tilbød ham. Dette er nok et eksempel på at forsikringsselskapene prøver å få folk til å godta en lavere erstatning enn det de faktisk har krav på, sier Lundin.

Han viser til at forsikringsselskapene veldig ofte ligger etter rettsutviklingen i erstatningssaker.

- De siste åra har man sett en betydelig heving av erstatningsnivået i denne typen saker, sier Lundin.

Gjensidige har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

- Ved første øyekast konstaterer vi at erstatningsbeløpet er noe høyere enn det vi mener er riktig. Samtidig er det langt lavere enn saksøkers krav, sier informasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige.

LANG KAMP: Tommy Borg vant kampen mot Gjensidige. Nå frykter han at forsikringsselskapet vil anke saken videre til lagmannsretten.