- Får 90 millioner kroner for Terra-obligasjoner

De fire nordlandskommunene skal ha fått rundt 90 millioner kroner for obligasjonene de kjøpte gjennom Terra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire nordlandskommunene skal ha fått rundt 90 millioner kroner for obligasjonene de kjøpte gjennom Terra, melder VG Nett.

Kommunene har investert 450 millioner kroner totalt i de amerikanske obligasjonene, og salget innebærer at kommunene som ventet har måttet ta store tap på sine investeringer

Papirene fra Citibank med beskrivelser av salget vil tidligst komme mandag ettermiddag, men ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune fikk beskjed om salget på fredag.

– Vi har grunn til å tro at det er garantipengene våre vi nå får tilbake. Det betyr rundt 90 millioner kroner totalt, forteller Juvik til VG Nett.

Totalt har kommunene nå fått garantibeløpet på 90 millioner kroner, i tillegg til renter. Dessuten skal det ha kommet ytterligere penger fra salg eller delsalg av obligasjonene, skriver NA24

Ordfører Kjell-Idar Juvik sier til nettstedet at boet etter Terra har bestemt seg for å betale ut pengene til kommunene, ikke la dem gå gjennom boet. Detaljene rundt salget er foreløpig uklare.

- Det jeg har fått beskjed om er at vi får igjen garantipengene. Vi har ikke fått beskjed om hvor mye det er, men det kan stemme at det er rundt 90 millioner, sier ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas til Dagbladet.no.

Hun bekrefter også at pengene skal gå rett til kommunen. De går altså ikke med til å dekke konkursboet etter Terra.

OBLIGASJONENE SOLGT:  De fire nordlandskommunene skal ha fått solgt obligasjonene de kjøpte gjennom Terra. Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås. Foto: Knut Falch / SCANPIX
OBLIGASJONENE SOLGT: De fire nordlandskommunene skal ha fått solgt obligasjonene de kjøpte gjennom Terra. Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

- Er dere fornøyd med dette ut fra omstendighetene?

- Fornøyd er vi ikke. Vi ser på dette som et foreløpig tap, og venter at vi skal få inn mer i den prosessen vi er inne i, sier hun.

Tidligere i dag ble det kjent at åtte kraftkommuner tar arrest i tidligere Terra Securities-megler Knut Anders Opstads private eiendeler.

En kjennelse i Tønsberg tingrett fører til at den 34 år gamle småbarnsfaren nå kun vil få dekket utgifter til nødvendig livsopphold, skriver Dagens Næringsliv.

Kuvaas vil ikke svare på om Narvik kommune er en av disse kommune.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier hun til Dagbladet.no.

Ordføreren i Hattfjelldal, Asgeir Almås, har kun hørt nyheten om salget gjennom media.

- Vi har investert 450 millioner kroner, og hvis det stemmer at salgssummen er 90 millioner kroner innebærer det store tap for oss. Men dette er kun første steg på veien, nå må vi se hva som blir igjen til oss i boet, sier han til Dagbladet.no.