- Får 90 millioner kroner for Terra-obligasjoner

De fire nordlandskommunene skal ha fått rundt 90 millioner kroner for obligasjonene de kjøpte gjennom Terra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fire nordlandskommunene skal ha fått rundt 90 millioner kroner for obligasjonene de kjøpte gjennom Terra, melder VG Nett.

Kommunene har investert 450 millioner kroner totalt i de amerikanske obligasjonene, og salget innebærer at kommunene som ventet har måttet ta store tap på sine investeringer

Papirene fra Citibank med beskrivelser av salget vil tidligst komme mandag ettermiddag, men ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune fikk beskjed om salget på fredag.

– Vi har grunn til å tro at det er garantipengene våre vi nå får tilbake. Det betyr rundt 90 millioner kroner totalt, forteller Juvik til VG Nett.

Totalt har kommunene nå fått garantibeløpet på 90 millioner kroner, i tillegg til renter. Dessuten skal det ha kommet ytterligere penger fra salg eller delsalg av obligasjonene, skriver NA24

Ordfører Kjell-Idar Juvik sier til nettstedet at boet etter Terra har bestemt seg for å betale ut pengene til kommunene, ikke la dem gå gjennom boet. Detaljene rundt salget er foreløpig uklare.

- Det jeg har fått beskjed om er at vi får igjen garantipengene. Vi har ikke fått beskjed om hvor mye det er, men det kan stemme at det er rundt 90 millioner, sier ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer