Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får advokathjelp

Advokat John Christian Elden bistår tidligere Ap-topp Roger Ingebrigtsen.

BISTÅR: Roger Ingebrigtsen får advokatråd fra John Christian Elden. Saken er ikke politianmeldt. Foto: Christian Roth Christensen.
BISTÅR: Roger Ingebrigtsen får advokatråd fra John Christian Elden. Saken er ikke politianmeldt. Foto: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Ap-topp Roger Ingebrigtsen får advokatbistand av John Christian Elden i kjølvannet av avgangen i går. Dagbladet har vært i kontakt med Elden som opplyser at Ingebrigtsen tar oppmerksomheten rundt saken tungt.


- Ikke lovstridig
- Slik jeg har vurdert saken, inneholder den ikke noe lovstridig. Det er utelukkende et spørsmål om politikk og tillit, sier Elden.

Roger Ingebrigtsen har vært politisk rådgiver og statssekretær i tre departementer siden 1980-tallet. Fredag tok karrieren en brå slutt. Ingebrigtsen opplyste selv på Facebook at han gir seg som politiker etter at det har kommet opp at han innledet et seksuelt forhold til ei da 17 år gammel AUF-jente for åtte år siden. Ingebrigtsen mener selv i etterkant at forholdet var uakseptalbelt.

Varslet selv
Det har pågått en intens kamp om førsteplassen på stortingslista til Troms Ap mellom Roger Ingebrigtsen og Martin Henriksen. Henriksen var innstilt med knapt flertall fra nominasjonskomiteen og avstemningen skulle skje i dag. Nå er møtet utsatt.

Det var jenta selv som ringte tidligere AUF-er og nå politisk rådgiver for statsministeren, Tonje Brenna, lørdag for en uke siden og fortalte sin historie. Brenna, som også er samboer med Martin Henriksen, tok saken videre til Jens Stoltenbergs høyre hånd, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Han brakte saken inn for partisekretær Raymond Johansen. Johansen har deretter hatt en rekke møter med folk i partiet, deriblant jenta, og tilkalt juridisk bistand for å vurdere saken. Fredag ble Ingebrigtsen selv kalt inn på teppet.

Raymond Johansen har tatt saken så alvorlig at han har antydet at dersom Ingebrigtsen ikke hadde trukket seg frivillig, ville han blitt nødt til å gå. På pressekonferansen fredag kveld kalte han forholdet for uakseptabelt og et eksempel på sviktende dømmekraft.

Skaper splid
Enkelte politikere i Tromsø mener at forholdet mellom mannen og jenta var vel kjent. Noen, som tidligere kommunetopp for Ap, Vibeke Ek, og Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort, mener det er snakk om en drittpakke mot Ingebrigtsen. Andre, som fylkesrådsleder Pia Svensgaard, sier at de har vært totalt ukjent med saken og mener at den er alvorlig. Også Martin Henriksen sier at han var ukjent med saken inntil fredag kveld. Flere politikere som Dagbladet har vært i kontakt med, ønsker ikke å kommentere saken.

Saken er ikke politianmeldt av den nå 25 år gamle jenta. Årsaken som er oppgitt av Arbeiderpartiet, er at hun ikke ønsker å bidra til at hun kan bli identifisert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!