Får amerikansk advokathjelp

Hackersiktede Jon Johansen (16) og hans far Per har i dag fått tilbud om advokathjelp fra den amerikanske borgerretsorganisasjonen for internett (EFF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi fikk en faks fra Electronic Frontier Foundation(EFF) om advokathjelp i dag, forteller 16-åringens far, Per Johansen. Han har brukt dagen på å finne advokat til seg selv og sønnen og forbereder seg nå på fortsatt kamp mot Hollywoods filmindustri. Han vurderer tilbudet fra EFF nøye.

Ideell og naiv

Organisasjonen kjemper for fri flyt av informasjon på internett med lovverket i hånd. I Norge har EFF rådført seg med Jon Bing i forbindelse med en rettsak mot filmindustrien i California. Saken startet i januar i år. Flere nordmenn er involvert, blant dem Jon Johansen fra Vestfold.

- Jeg har bare hjulpet til med detaljspørsmål om det norske lovverket, forteller Bing som ikke er overrasket over at EFF nå vil bistå Johansen og hans far i kampen mot filmgigantene.

- De er drevet av både idealisme og naivisme. Dessuten får de offentlig støtte og er en meget velfinanisert organisasjon, hevder Bing.

Flere nettsteder

Les mer om Jon Johansen og filmindustriens kamp for å beholde kontrollen over DVD-systemet i USA og Norge her:

Electronic Frontier Foundation

Slashdot

OpenDVD.org

Cryptome In

Elektronisk Forpost Norge

MEKTIGE MOTSTANDERE: Jon Johansen er siktet for å ha spredd et program som knekker beskyttelseskoden på DVD-filmer. Mot seg har han de tyngste selskapene i underholdningsindustrien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer