Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får åpne sak mot John Edwards

Senatoren skal ha mottatt ulovlige donasjoner som han brukte på å skjule elskerinnen.

 TIDLIGERE STORHET:  John Edwards var blant de aller største i det demokratiske partiet, men har falt dypt som følge av utroskapsskandalen han nå etterforskes for å ha begått lovbrudd for å skjule. Foto: REUTERS/Jeff HAYNES
TIDLIGERE STORHET: John Edwards var blant de aller største i det demokratiske partiet, men har falt dypt som følge av utroskapsskandalen han nå etterforskes for å ha begått lovbrudd for å skjule. Foto: REUTERS/Jeff HAYNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Det amerikanske justisdepartementet har gitt påtalemakten grønt lys til å starte en sak mot tidligere senator og presidentkandidat John Edwards, melder NBC og ABC.

Edwards har vært under føderal etterforsking i lang tid. Han skal ha mottatt flere hundre tusen dollar i det myndighetene mener er ulovlige donasjoner. Disse pengene skal han ha brukt til å støtte og skjule elskerinnen sin, Rielle Hunter.

Hunter jobbet i valgkampapparatet rundt tidligere så populære toppolitikeren, og affæren endte med at de to fikk et barn sammen.

To valg En kilde nær Edwards sier til ABC at han nå er klar over at myndighetene vil åpne sak mot ham. Den tidligere North Carolina-senatoren skal vurdere sine relativt begrensede valgmuligheter.

Han kan enten gå med på en tilståelsesdom, eller risikere det som kan bli en langvarig og dyr rettssak.

Juridiske eksperter sier til de to amerikanske TV-kanalene at påtalemakten i en eventuell rettssak må klare å bevise at donasjonene ble gitt for at han skulle få muligheten til å skjule affæren.

- Har ikke brutt loven Grunnen til at affæren for enhver pris skulle skjules, var at Edwards på denne tiden kjempet om å bli demokratenes presidentkandidat.

Saken mot Edwards bygges trolig på forklaringen til Andrew Young, en tidligere rådgiver av Edwards. Han påsto tre uker før primærvalget i Iowa at det var han som var far til Hunters barn. Først i fjor innrømmet Edwards at han var faren.

Den tidligere senatoren står imidlertid fast på at han ikke har brutt noen lover.

Han skal blant annet ha bedt en lege forfalske DNA-prøvene. Han og kona skilte seg kort tid etter at dette ble kjent. Ekskona døde av sykdom samme år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media