Far banket 12-åringer i skolegården

Elever, lærere og foreldre er rystet etter at to 12-åringer ble banket opp av en voksen mann på Skjetten skole i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk løs på 12-åringene med knyttnevene, mens flere titalls elever sto og så på. Den stygge episoden skjedde rett etter skoleslutt klokka 14, melder Romerikes Blad. Mannen har selv to barn ved samme skole. De er på omtrent samme alder som de to han slo.

- Så alvorlig ut

Skoledagen var akkurat over, da lærerpersonalet la merke til at elevene stimlet sammen i skolegården. Ifølge rektor Anita Bruun Hellesnes ble den ene eleven truffet ved øyet, den andre i bakhodet.

- Det så alvorlig ut for eleven som var slått i ansiktet, men etter at vi hadde fått behandlet skaden med is gikk hevelsen ned. Begge elevene hadde vondt, sier Hellesnes til avisa.

Ingen av elevene skal imidlertid ha hatt behov for legetilsyn.

Ukjent motiv

Ifølge politiet kom mannen fra Tjetsjenia for kort tid siden, og snakker russisk. Motivet for ugjerningen er derfor foreløpig ikke brakt på det rene. Men ifølge politiets opplysninger kan situasjonen ha rot i en konflikt mellom mannens ene sønn og en eller flere av de andre elevene ved skolen.

Avhøres fredag

- I første gang er han innkalt til avhør her fredag klokka 13, opplyser politibetjent Morten Stabell Hansen til Dagbladet.no.

Men først skal både mannen og foreldrene til de skadde barna i møte med skoleledelsen senere i dag.

- Nå jobber vi med å finne sammenhengen mellom ting. Vi vil jo gjerne finne ut hva som er skjedd, få løst konflikten, og komme til avtaler om hvordan vi skal være sammen, sier Hellesnes til Dagbladet.no.

Anmeldte saken

Stefaren til den ene gutten dro i går kveld til politihuset i Lillestrøm for å anmelde saken.

- Når du opplever at barnet ditt blir slått ned av en voksen er det nesten så du får lyst til å ordne opp selv. Men jeg kan jo ikke det, sier han. Han beskriver episoden som uforståelig, ubehagelig og utrygg.

I mars ble en 35-åring fra Trondheim ble dømt for vold, etter at han tok seg inn i klasserommet og angrep og truet en åtteåring som hadde mobbet datteren hans.