Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får bare summetone ved lavvann

I Munkefjord i Sør-Varanger må innbyggerne sjekke tidevannstabellen før de kan bruke telefonen. Ved høyvann i Neidenelva forsvinner nemlig summetonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Egentlig høres det ut som en god vits, men for oss som bor her er dette en beklagelig realitet, sier Munkefjord-innbygger Mattis Magga til avisa Finnmarken.

Det noe spesielle problemet skyldes en stein i elva som på stigende vann berører telefonkabelen til området. Spesielt om vinteren, når elva fryser, er problemene store. Telenor er varslet mange ganger om den noe spesielle situasjonen, som har vart i flere år, uten at det har blitt noen bedring.

- Når vi tar kontakt med Telenor om sommeren, er svaret at det må være meldt feil før de kan gjøre noe. Men da er jo alt i orden, sier en oppgitt Magga.

Situasjonen blir ikke bedre av at bygda for det meste mangler mobildekning.

Telenor lover imidlertid bot og bedring. De fortvilede abonnentene vil få løst sine problemer i løpet av sommeren, lover informasjonssjef Knut Sollid i Telenor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling