Får barn - og rektors champagne

Da elevtallet sank faretruende ved Mørsvikbotn skole, begynte rektor Per Reffhaug å dele ut champagne til alle i bygda som fikk barn. Nå har han sikret elevtallet ved skolen i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKÅL! Rektor Per Reffhaug (t.v.) ved Mørsvikbotn skole i Nordland ønsker enda en fremtidig elev velkommen til verden, og gratulerer Heidi Johansen og Mikael Arntzen med gutten som ennå ikke har fått navn.

Denne uka delte rektoren ut champagneflaske nummer 19, til Heidi Johansen og Mikael Arntzen. Søndag satte Heidi til verden en kjekk gutt på 3.940 gram, som rektor Per vil sette i skole om seks år.

Stå-på-bygd

Historien om bygda Mørsvikbotn i Sørfold kommune i Nordland er full av beretninger om stå-på-vilje og evne til satsing. Ved skolen i bygda har rektor Per Reffhaug hatt sitt eget rekrutteringsprosjekt gående i fire-fem år. Han så at elevtallet gikk så faretruende ned at det spøkte for skolens eksistens. Vel vitende om at han ikke kunne ordne opp helt på egen hånd, bestemte han seg for å gi en oppmuntring til dem som tilførte bygda og skolen nytt blod.

Siden da har overrekkelse av en flaske champagne blitt en selvfølgelig del av enhver familieforøkelse i Mørsvikbotn.

- Det er neppe tanken på champagne som har lokket så mange i bygda til å lage barn, men på Mørsvikbotn skole vil vi vise at vi setter pris på at det kommer ny livskraft til bygda, sier rektoren til NTB.