Får beholde Sean og Amelie

McCann gikk selv til barnevernet for å bli vurdert som foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Kate og Gerry McCann fikk et lite lyspunkt i tilværelsen da de fikk beskjed fra barnevernet om at de får beholde tvillingene Sean og Amelie.

Barnevernet på besøk

I forrige uke hadde familien besøk av barnevernet. Dette er vanlig prosedyre ettersom foreldrene nå har fått status som mistenkte i saken.

- Familien gikk selv til barnevernet for å være sikre på at de ble ansett som skikket til å være foreldre. Barnevernet har senere tatt kontakt med dem og sagt at alt er i orden, sier en talskvinne for familien McCann til Daily Mail.

Foreldrene Kate og Gerry var redde for at barnevernet skulle ta fra dem tvillingene Sean og Amelie, men nå kan de ta det hele med ro og i stedet fokusere på Madeleine-saken.

Ny PR-kampanje

Nå vil de bruke 80.000 pund på en ny PR-kampanje. Disse skal brukes på plakater og annonsering i mediene, skriver Sky News.

Pengene hentes fra fondet og vil etter planen lanseres om to ukers tid.

MYSTISK FORSVINNING: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant mens hun sov 3. mai. Dette bildet, som nylig ble lagt ut, er fra 2005. Foto: AP/Scanpix
MYSTISK FORSVINNING: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant mens hun sov 3. mai. Dette bildet, som nylig ble lagt ut, er fra 2005. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Fondet vil finansiere en bred kampanje som skal minne alle om at Madeleine fortsatt er savnet, sier John McCann, bror til Gerry og familiens talsmann.

Portugal og Spania er hovedlandene, men de vil også fokusere på andre deler av Europa.

Sousa tatt av

Portugisisk politis talsmann i forbindelse med Madeleine-saken, Olegario Sousa, er tatt av saken. Han var uenig i måten kollegaer har lekket informasjon i saken, skriver Daily Mail.

Sousa gikk på fredag og skal ha vært forbannet på andre politifolk som lekket informasjon til portugisiske journalister bak hans rygg.

Ble tatt av etter at saken ble flyttet

Den offisielle forklaringen er at han ble tatt av saken fredag fordi han var politiets talsmann og nå er saken flyttet til rettssystemet, skriver Sky News.

- Men det snakkes om at noen var misfornøyde med lekkasjene til media. Telefonen hans var skrudd av i helgen, noe som er uvanlig fordi han alltid pleier å svare, sier Sky News reporter.

FÅR BEHOLDE TVILLINGENE: Kate og Gerry McCann tok selv kontakt med barnevernet for å få bekreftet at de var skikket til å være foreldre for tvillingene Sean og Amelie.