BEHOLDER VERV: Roger Ingebrigtsen blir sittende som styreleder for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
BEHOLDER VERV: Roger Ingebrigtsen blir sittende som styreleder for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Får beholde styreverv

Skandaliserte Roger Ingebrigtsen blir sittende som styreleder for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den profilerte Ap-politikeren i forrige uke innrømmet at han som 37-åring innledet et seksuelt forhold til en da 17 år gammel AUF-jente, har han trukket seg fra alle politiske verv - både lokalt og sentralt. 

Han trakk seg umiddelbart som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og fra nominasjonen til stortingslista til Troms Arbeiderparti. Torsdag trakk han seg også som nestleder i Tromsø Aps kommunestyregruppe og som leder av valgkomiteen - etter anmodning fra gruppelederen i Tromsø Ap.

Men ett verv får han beholde.

Diskutert på møte Siden Nordnorsk Opera og Symfoniorkester AS (NOSO) ble stiftet i juni 2009, har Roger Ingebrigtsen vært selskapets styreleder. Det er Kulturdepartementet som har gitt ham jobben, og de har ingen planer om å ta den fra ham: 
 
- Ut i fra det vi vet nå, kan ikke departementet se at denne saken berører Ingebrigtsens arbeid som styreleder for NOSO, og vi gjør derfor foreløpig ikke endringer i styresammensetningen, sier kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Kulturdepartementet.

Ingebrigtsen får 60 000 kroner årlig i styrehonorar for jobben. Med et budsjett på om lag 62,5 millioner kroner er NOSO en av Nord-Norges største kulturinstitusjoner. Selskapet eies av Tromsø og Bodø kommuner, men finansieres i hovedsak av Kulturdepartementet.

Torsdag ble Ingebrigtsen rolle diskutert i et møte mellom eierkommunene. Det opplyser Jonas Stein Eilertsen (V), som er byråd for næring, kultur og idrett i Tromsø.

- Vi kom fram til at vi forholder oss til at Ingebrigtsen er sykemeldt, også som styreleder i NOSO. Selskapet er godt ivaretatt av styrets nestleder Marit Reutz, som vil fungere som styreleder i hans sted, sier han.

- Heksejakt Når Ingebrigtsen blir friskmeldt, vil eierne i samråd «diskutere de uklarhetene som måtte ligge i saken», forklarer Eilertsen. 

- Betyr det at hans rolle er uklar? 

- Nei. Dette er en belastende situasjon for mange. Vi vil ikke bidra til spekulasjoner verken den ene eller andre veien. Så vi forholder oss foreløpig bare til at han er sykemeldt, og at en annen person nå fungerer som styreleder.

På spørsmål om Ingebrigtsen selv ønsker å fortsette som styreleder, svarer Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden:
   
- Det har han ikke tenkt over, men media bør nå stoppe med heksejakten. Verv og jobber i næringslivet har selvsagt intet med politiske tillitsverv å gjøre. Han er en dyktig mann på sine fagområder, og ikke fritt vilt, sier Elden til Dagbladet.