Får beskyttelse etter drapstrusler

Her kommer kommunalminister Erna Solberg til en byggekonferanse på Lillestrøm, tett fulgt av livvakter etter drapstruslene som rystet henne forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg har noen som følger meg, og det er en ny situasjon. Det er betryggende å få beskyttelse, men det er ikke noe jeg ønsker meg. Jeg har gledet meg stort over den norske friheten, sier Erna Solberg.

Fotfulgt av livvakter

Irakeren som truet Høyre-toppen på livet, ble varetektsfengslet fredag, men Solberg hadde likevel beskyttelse da hun deltok på åpningen av Nordisk Byggedag 2003 på Lillestrøm i går. Hun forlot konferansen og kjørte tilbake til Regjeringsbygget i Oslo - fulgt av livvakter i bilen bak. Den profilerte statsråden nekter å la seg skremme av truslene.

- Jeg har tenkt til å fortsette å jobbe som jeg gjør. Men jeg må ta litt mer hensyn og planlegge mer enn før, sier hun.

Planla å drepe

Den fengslede irakeren skal ha vært i Oslo og kartlagt Solbergs bevegelser. Han fortaltesin psykolog at han hadde planer om å skyte henne. Da gikk alarmen. Politiet pågrep ham av frykt for at han ville gjøre alvor av truslene.

- Vi iverksetter nødvendige tiltak når det gjelder sikkerheten for Solberg, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo.

Solberg tilbrakte helga i Paris med ektemannen.

- Jeg har hatt en hyggelig helg i Paris. Jeg ble snakket til av mange nordmenn. Det var bare hyggelige kommentarer. Jeg ble oppringt av statsministeren, som har opplevd det samme. Han ga uttrykk for sympati og medfølelse.

Kong Harald sto for åpningen av Nordisk Byggedag på Norges Varemesse i går. Arrangøren hadde erstattet den tradisjonelle blomsterbuketten med en praktisk gave til både kongen og Erna Solberg, som fikk hver sin drill.

BESKYTTET: Kommunalminister Erna Solberg blir beskyttet av livvakter etter at en iraker truet med å drepe henne. I helga fikk hun støtte av statsminister Kjell Magne Bondevik, som selv har vært i samme situasjon.