Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får besøke Arafat

De fire palestinske lederne som er kommet til Paris, vil få treffe Yasser Arafat, sier PLOs representant i Frankrike, Leila Shahid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shahid kom med uttalelsen i formiddag. Hun sa ikke når besøket kunne finne sted, men antydet i løpet av dagen.

Også Frankrikes utenriksminister Michel Barnier sier at det er naturlig at de palestinske lederne får møte Arafat.

- Vi skal motta disse lederne for å ha personlige og politiske samtaler, og jeg synes det er naturlig at de får møte Yasser Arafat, sier utenriksminister Barnier til den franske fjernsynskanalen France 2.

Palestinernes statsminister Ahmed Qurie, fungerende PLO-leder Mahmoud Abbas, utenriksminister Nabil Shaath og presidenten i den palestinske nasjonalforsamlingen, Rawhi Fattouh, kom til Paris i går kveld i håp om å få besøke den palestinske presidenten. Det hersket inntil i formiddag tvil om Arafats kone Suha ville tillate et slikt besøk etter å ha beskyldt de tilreisende lederne for å ville begrave Arafat levende.

På spørsmål om Frankrike vil gripe inn dersom den palestinske delegasjonen blir nektet adgang til Arafats sykeværelse, svarte utenriksminister Barnier at «alt det vil bli bestemt på stedet, på sykehuset sammen med legene og Yasser Arafats kone, som vi forstår lider og er under press i dette øyeblikk».

Qurie, Abbas, Shaath og Fattouh skulle møte utenriksminister Barnier kl. 11.30 og president Jacques Chirac kl. 16.30 i dag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media