Får bli boende

Oslo kommune slår full retrett i Zachrisson-saken. Byrådsleder Erling Lae garanterer overfor Dagbladet at den dødssyke tobarnsfaren Thorleif Kåre Zachrisson ikke skal kastes ut, men få pengehjelp til å bli boende i sin kommunale leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialministeren: - Jeg er dypt rystet

Kreftsyke Zachrisson skyldte i overkant av en måneds husleie, og ble truet med snarlig utkastelse av kommunen. Etterslepet på leie var nok til at kommunen ville ta fra ham leiligheten, som han og kona har hatt siden 1982. Parets to barn på 17 og 19 bor også her. Samtidig bærer Zachrisson på dødsdommen legene har gitt ham.

- Løser saken

Lae innrømmer at saken ikke er noen god reklame for Oslo kommune og byrådet han leder. Folk som Zachrisson skal ikke bli behandlet på denne måten, sier Lae.

- Hva som har skjedd i denne saken, kan jeg ikke gå inn på nå. Det viktigste er at den løses. Og det garanterer jeg.

- Hvis Zachrisson ikke selv har penger nok til å sitte med leiligheten, så vil vi sørge for å gi ham pengehjelp slik at han likevel skal få bli boende. Enten gjennom vår bostøtteordning eller i samarbeid med sosialkontoret. Hva som har gått galt i denne saken, kan jeg ikke redegjøre for nå, men jeg skal ha et møte mandag morgen med de to berørte byrådene, og her skal vi rydde opp, lover Lae.

Rydder opp

Byrådsleder Lae (H) sier at han bare kjenner saken fra de to siste dagenes omtale i Dagbladet. Han beklager at kreftrammede Zachrisson kan ha blitt påført en unødvendig belastning etter å ha mottatt utkastelsesvarsel fordi han lå etter med husleia.

Lae innrømmer over for Dagbladet at saken er lei. Han har merket seg at sosialminister Guri Ingebrigtsen vil kalle ham inn på teppet.

- Zachrisson skal få bli boende. Det er det viktigste. Så skal vi finne ut av hvorfor denne saken har kommet så skjevt ut, sier han.

SJELEGLAD: Dødssyke Thorleif Kåre Zachrisson kastes likevel ikke ut.