Får bot for å ha på radioen

Tannlege Odd Skaug Syversen fra Arendal må slå av radioen når han er på jobb. Lar han den stå på, må han ut med 750 kroner i pålegg til TONO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Alternativet er selvsagt å be pasientene holde seg for ørene, forelår tannlegen selv.

Gjennom TONO har norske og utenlandske komponister gitt sitt samtykke til offentlig framføring av deres musikk. Betingelsen er at den som framfører musikken, må betale et vederlag til komponisten. Lenge har dette vært en mer eller mindre «sovende regel», men nå slår TONO til for fullt.

- Vi har allerede hatt en kampanje mot butikksentre. Framover vil vi slå ned på alle som bryter åndsverkloven ved å spille musikk offentlig uten å betale for det, sier direktør Cato Strøm i TONO til Dagbladet.

En spøk?

Tannlege Odd Skaug Syversen fra Arendal har allerede fått merke at TONO nå strekker seg litt ekstra for komponistene.

- For to dager siden fikk jeg brev fra TONO om at jeg måtte betale 750 kroner fordi jeg har på radioen på jobb. Jeg trodde det var en spøk og ringte dem. Da fikk jeg høre at kun ved å vise til dokumentert bruk av høretelefoner vil jeg slippe å betale, sier Syversen.

Tannlegen har hittil hatt radioen på i venteværelset og på kontoret for å berolige pasientene sine. Nå har han fjernet høyttalerne på venteværelset. - Jeg ble litt oppgitt. Selvfølgelig må artister og komponister få den betalingen de har krav på. Men kan de ikke heller ta mer penger fra NRK enn å gå ut i markedet og kontrollere hvorvidt radioen står på eller ikke? sier han, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer