Får bruke død sønns sperm

Peter Zhu (21) døde etter en skiulykke i februar. Foreldrene gikk rettens vei for å kunne føre familienavnet videre.

DØDE: Peter Zhu døde etter en skiulykke i februar. Nå har foreldrene fått rettens velsignelse til å bruke sønnens sperm. Foto: United States Military Academy via AP / NTB scanpix
DØDE: Peter Zhu døde etter en skiulykke i februar. Nå har foreldrene fått rettens velsignelse til å bruke sønnens sperm. Foto: United States Military Academy via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

23. februar i år ble den 21 år gamle kadetten Peter Zhu fra California alvorlig skadet under en skiulykke. Han ble brakt til sykehus, der han noen dager etter ble erklært hjernedød.

Ville ha sønnens sperm

For foreldrene var ulykka en voldsom tragedie. Peter var deres eneste barn. Derfor bestemte de seg for å be om rettens tillatelse til å hente ut sperm fra sønnen, slik at de kunne føre familienavnet videre, skriver South China Morning Post.

- Peters død var et forferdelig, tragisk og plutselig mareritt som ingen av oss kunne ha forberedt oss på. Vi ønsker desperat at en liten del av Peter kan leve videre og fortsette med å spre den gleden og lykken Peter brakte inn i livene våre, skrev foreldrene da de ba om rettens tillatelse til å hente ut sperm fra sønnen.

Bare timer seinere kom beskjeden fra dommeren, som ba Westchester Medical Centre i New York, der Peter var koblet opp til respirator, om å hente ut sperm og lagre den.

En del av grunnen til at foreldrene så desperat ønsket å få hentet ut sønnens sperm, var at han selv hadde gitt så sterkt uttrykk for at han ønsket seg mange barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer