FÅR SKRYT: Frp-leder og finansminister Siv Jensen får skryt for revidert nasjonalbudsjett. Foto: sminister Siv Jensen legger frem revidert nasjonalbudsjett.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR SKRYT: Frp-leder og finansminister Siv Jensen får skryt for revidert nasjonalbudsjett. Foto: sminister Siv Jensen legger frem revidert nasjonalbudsjett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Får budsjettskryt fra økonom

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea synes finansminister Siv Jensens (Frp) reviderte nasjonalbudsjett er som det skal være: Kjedelig og med korrekt bruk av oljepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var ikke voldsomt spennende saker. Det er sånn det skal være, sier Juel til Dagsavisen.

Regjeringen øker oljepengebruken med 5,1 milliarder kroner sammenlignet med anslaget fra i fjor høst. Men selv om dette er en økning i antall kroner, er det likevel en prosentvis nedgang i forhold til anslaget for 2015, og summen ligger langt innenfor handlingsregelen. Juel mener regjeringen dermed isolert sett kunne ha brukt mer oljepenger enn det Jensen varslet tirsdag.

- Dette fordi det er en viss ledighet nå, og det er forventet å bli mer. Men jeg mener det er klokt å la være. Skal vi ha omstilling, blir det litt ledighet inntil folk har fått nye oppgaver. Å pøse på mer oljepenger, ville bare ha hindret eller utsatt dette, sier Juel.

Tidligere Frp-politiker og nåværende samfunnsdebattant Jan Arild Snoen mener det er for lite Frp-politikk å spore i Jensens budsjett.

- Dette budsjettet kunne like gjerne vært lagt fram av Arbeiderpartiet, nettopp fordi det er et revidert budsjett. Det ligger ikke noen godsaker her til grasrota, sier Snoen.

(NTB)