BYGGEPLASS:  På Ground Zero er det full byggeaktivitet på stedet der 3000 mennesker mistet livet i terrorangrepet 11. september 2001. Blant nybyggene vil det muligens være en storslått moské. Foto: Scanpix/ Timothy A. Clary
BYGGEPLASS: På Ground Zero er det full byggeaktivitet på stedet der 3000 mennesker mistet livet i terrorangrepet 11. september 2001. Blant nybyggene vil det muligens være en storslått moské. Foto: Scanpix/ Timothy A. ClaryVis mer

Får bygge moské ved Ground Zero

Lokale myndigheter i New York gir tillatelse til å bygge en moské og et muslimsk kultursenter rett ved Ground Zero.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ti bystyremedlemmer frasto fra å stemme, men med 21 mot én stemme fattet bystyret på Manhatten et vedtak om å gi tillatelse til bygging av en moské og et muslimsk kultursenter ved Ground Zero.

Tilhengerne sier at det foreslåtte kultursenteret, som har fått navnet Cordoba House, vil bidra til å endre negative stereotyper om islam, som ble utbredt etter terrorangrepene på World Trade Center 11. september 2001.

Motstanderne mener på sin side at å bygge en moské to kvartaler unna Ground Zero, området der tvillingtårnene sto, er en fornærmelse mot minnet om de som døde.
- Vi regnet med litt motvilje. Jeg tror vi har kommet til et punkt der enkelte ting begynner å vannes ut. Men enkelte følelser kommer til overflaten. Vi har lært mye av dette, sier Daisy Khan, som er med i prosjektet.

- Å i det hele tatt antyde at en moské ikke hører hjemme i New York, det er en uamerikansk holdning, sier presidenten for lokalmyndighetene på Manhattan, Scott Stringer.

Vedtaket gjort i Manhattens bystyre er ikke bindende.

(NTB)