Intensivkapasitet:

Får coronakjeft: - Unødig

Halvannet år etter at hun ba Solberg-regjeringen gjøre umiddelbare tiltak, vil helseminister Ingvild Kjerkol nå bare nedsette en kommisjon for å se på løsninger. Unødig bruk av tid, mener fagfolk.

CORONA: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) mener kommuner med smitte ikke må nøle med å iverksette lokale tiltak. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi trenger ikke flere utredninger, vi trenger handling.

Det sier leder i Norsk anestesiologisk forening og overlege ved Akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus, Jon Henrik Laake, til Dagbladet.

Landets intensivavdelinger har lenge ropt om mangel på personell. Likevel skal helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), som selv har bedt den forrige regjeringen gjøre umiddelbare grep, nå nedsette en kommisjon for å se på løsninger på helsepersonellmangel.

Til det har Laake og president i legeforeningen, Anne Karin Rime, et klart budskap: Det trengs tiltak .

Krevde handling

I juni 2020 var Kjerkol en av fem representanter som fremmet forslag i Stortinget om at den daværende Solberg-regjeringen måtte sørge for å utdanne nok sykepleiere og spesialsykepleiere.

Ett av de totalt seks forslagene lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringen sikre at det utdannes et tilstrekkelig antall sykepleiere i hele landet, og at det legges bedre til rette med tilbud om fulle utdanningsløp med bachelor- og masterutdanning for spesialsykepleiere».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer