Dark Room:

Far dømt for store mengder overgrepsmateriale

- Helt sykt. Mine interesser skaper et marked for dette.

STRAFFERABATT: En far er i Bergen tingrett dømt til to år og to måneders fengsel i Dark Room-saken. Da er ett års strafferabatt trukket fra fordi denne saken har ført til andre pågripelser. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix.
STRAFFERABATT: En far er i Bergen tingrett dømt til to år og to måneders fengsel i Dark Room-saken. Da er ett års strafferabatt trukket fra fordi denne saken har ført til andre pågripelser. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene er dømt til fengsel for å ha besittet og delt store mengder overgrepsmateriale. Saken er en del av Dark Room-etterforskningen.

Dommen fra Bergen tingrett lyder på to år og to måneders fengsel, skriver Bergens Tidende.

Mannen innrømmet i retten at han hadde oppbevart og delt overgrepsmateriale og at han hadde chattet på nettet på en måte som seksualiserte barn.

- Helt sykt

- Det jeg var med på var helt sykt. Mine interesser skaper et marked for dette. Jeg er tross alt far selv. Det har likevel aldri vært snakk om fysiske overgrep, chattene har vært rene fantasier, sa mannen da han forklarte seg under rettssaken.

«Tiltalte deler bilder, filer og kommer med tips. Tiltalte har chattet om og tilbudt sin egen datter, og han har tilbudt seg å betale for tjenester», skriver dommerne.

​Det siste forklarer mannen som «ren fantasi, et forkastelig rollespill» for å komme i kontakt med andre.

Mannen hadde lastet ned store mengder bilder og filmer som viser grove overgrep mot barn helt ned i ettårsalderen.

Dommen: - Umettelig marked

«Det framstår å være et umettelig marked for dette, hvor barn blir utsatt for de mest grove og til dels sadistiske handlinger, for at voksne mennesker skal få tilfredsstilt sine behov og lyster», påpeker dommerne i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer