Far drepte sin 5-årige datter

- Jeg drepte min datter Amanda, bekjente en amerikansk mann på en samtalegruppe på Internett. Nå er den angrende faren siktet for drap på sin fem år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet fant sted i 1995, skriver AP. Den gangen trodde imidlertid alle at dataprogrammereren Larry Froistad mistet datteren sin i en brann. Den gang ei.

Opprullingen av drapet startet da Froistad den 22. mars i år skrev følgende melding i et såkalt snakkerom på Internett:

- Jeg drepte Amanda fordi hennes mor stod i mellom oss. Jeg fikk ikke være nok sammen med henne, fortalte mannen som i lang tid hadde kjempet for å få foreldreretten til datteren - uten hell.

Tente på huset

Mannen fikk straks respons fra de andre personene som var inne i snakkerommet. De spurte om han snakket sant: Hadde han virkelig drept sin egen datter?

Froistad kom straks med en detaljert bekjennelse: Mannen hadde besøk av sin datter denne kvelden i 1995. Han lot henne sitte oppe og se video mens han selv drakk seg sanseløst full. Deretter satte han fyr på huset og gikk og la seg.

- Så hørte jeg datteren mine skrike to ganger. Selv klatret jeg ut av vinduet og latet som om jeg var i sjokk. Jeg ropte og ropte på Amanda, men hun kom aldri ut av det brennende huset, skrev mannen videre på nettet.

Har tilstått drapet

Jim Shirk jobber som psykolog i Washington. Han var inne i snakkerommet da Larry Froistad fortalte om drapet.

- Jeg har gjennom mitt yrke snakket med mange mennesker med problemer, og har etterhvert lært meg å skille mellom hva som er sant og ikke. Da Froistad kom med sin bekjennelse, slo det meg at han snakket sant, sier Shirk til nyhetsbyrået AP.

Psykologen tok straks kontakt med politiet. De satte i gang en etterforskning, og etter at Froistad tilstod drapet, ble han den 27. mars i år siktet for drap på sin datter.