Får e-postvarsel om gamle tannbørster

For gamle koster feier ikke best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er Colgate som lanserer en e-posttjeneste, som skal minne deg om at det er på tide å skifte tannbørste, skriver den danske avisen Berlingske Tidende .

Bakgrunnen for den oppgraderte servicen er en undersøkelse fra tannlegeskolen i København som avslører at 92 prosent av den voksne befolkningen slåss mot tannkjøttproblemer.

En vesentlig årsak er nettopp at folk skifter tannbørste alt for sjeldent.

Ifølge en europeisk undersøkelse mener danskene selv at de skrifter tannbørste hvert tredje måned - nøyaktig slik tannlegene anbefaler.

Men danskene avsløres av salgstallene, På landsbasis selges det under to tannbørster per danske i året, fremgår det av pressemeldingen fra Colgate.

Produsenten mener at slitte tannbørster ikke bare er ulekkert, men advarer også mot at de kan være roten til sykdom og dårlige tenner. En slitt tannbørste er nemlig 30 prosent dårligere enn en ny.

En svensk laboratorietest av to måneder gamle tannbørster har påvist enorme mengder bakterier, hvorav en stor del var direkte helseskadelige og kunne resultere i både lungebetennelse og nyresykdommer.

<B>ROTEN TIL MYE ONDT: </B> Ifølge både Colgate og tannlegene så kan gamle tannbørster være til fare for tenner og den generelle helsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer