Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får endelig se datteren

Yassir Arafat har ikke sett sin ni år gamle datter Zahwa på tre år. De møtes omsider i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Gjensynet vil uten tvil være sterkere enn medisinene legene på militærsykehuset Percy i Clamart utenfor Paris vil gi ham.

-  Du vil snart få møte pappa i Paris, sa mamma Suha (41) ifølge Reuters til Zahwa. Det var før Arafat ble fløyet til den franske hovedstaden. Også den syke palestinske presidenten ringte datteren og sa det samme. Zahwa ble veldig glad.

75 år gamle Arafat har ikke sett verken Suha eller datteren mens han har levd innesperret i sitt hovedkvarter Mukata i Ramallah. Suha og Zahwa bor i Paris og Tunis.

Vinket til folk

Da meldingen kom om at Arafat var alvorlig syk, reiste Suha øyeblikkelig til Ramallah og fulgte sin mann under den lange syketransporten til Paris. Det var hun som ville at han skulle behandles der.

Arafats tilstand har forverret seg siden han dro fra Ramallah i går morges. Der klarte han å gå selv, og vinket til folkemengden. Men resten av reisen foregikk på båre. Nærbilder viste at han var helt grå i ansiktet.

De franske legene ville ikke uttale seg noe mer om akkurat hva Arafat lider av før de hadde foretatt nye prøver. Men det er en blodsykdom. I går ble diagnosen leukemi nevnt flere ganger, men også kreft.

Franske leger sa i går at det kan ta flere dager å stille en diagnose. Han lider i hvert fall av mangel på blodplater. Like før helikopteret landet ved sykehuset i går, kom en bil merket «Blod. Haster» inn sykehusporten.

Har kontroll

Det palestinske sikkerhetsapparatet er nå i hendene på statsminister Ahmed Qurei. Det forteller minister Saeb Erekat. Han er en sentral rådgiver for Yassir Arafat og en veteran i forhandlingene med Israel. Han snakker med Dagbladet på telefon fra Moqata i Ramallah.

-  Vi har full kontroll over situasjonen, og de palestinske institusjonene er i full virksomhet. Presidentens alvorlige sykdom har ikke endret noe av dette, sier han.

SYK: Den palestinske lederen Yassir Arafat, kom i går til Paris, hvor han skal behandles. Han har ikke tatt til seg næring på flere dager og det er usikkert hva han lider av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media