Far erkjenner delvis skyld for drapsforsøk på datteren

En afghansk mann erkjente delvis straffskyld for drapsforsøk på sin egen datter da saken mot ham og fire familiemedlemmer startet tirsdag.

Follo tingrett har satt av to uker til saken der en far er tiltalt for drapsforsøk på sin egen datter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Follo tingrett har satt av to uker til saken der en far er tiltalt for drapsforsøk på sin egen datter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den da 18 år gamle kvinnen overlevde to knivstikk som hun ble påført da hennes egen far for to år siden angrep henne utenfor familiens bolig på Greverud sør for Kolbotn i Akershus. Da straffesaken startet i Follo tingrett tirsdag, erkjente den 47 år gamle mannen delvis straffskyld for drapsforsøk. Han benektet at han ønsket å drepe da han stakk henne med kniven, ifølge VG.

Ifølge tiltalen ble datteren slått, sparket og lugget av begge foreldrene, en søster og to brødre før faren hennes knivstakk henne to ganger i magen.

Ingen av familiemedlemmene erkjenner noen form for skyld.

Ære sentralt tema

Den unge kvinnen hadde flyttet hjemmefra og bosatte seg i Oslo. Dette skal ha skapt en betent konflikt i den afghanske familien som kom til Norge som flyktninger for mange år siden. Saken ble i startfasen etterforsket som æresvold.

Datteren fortalte i retten at hun fikk familien mot seg i 2014, blant annet fordi hun lærte seg norsk og ble kjent med norsk kultur. Hun beskrev faren som «den store i hjemmet» og en som «bestemmer alt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer