Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far erkjenner drapsforsøk på sønn (15)

Politiet hadde ingen kjennskap til verken 15-åringen eller hans far. Nå er faren siktet for drapsforsøk på sønnen.

SE TV: En person er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Toten. Fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

TOTEN/OSLO (Dagbladet):

SISTE: Siktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, sier til Dagbladet at mannen erkjenner drapsforsøk på sin egen sønn (15).

- Han har sittet i avhør i over fem timer i ettermiddag, og har gitt en lang og detaljert forklaring, sier Fremstad til Dagbladet.

Motiv for drapsforsøket skal ha vært tema under avhøret. Advokaten ønsker imidlertid ikke å fortelle noe om hva dette skal ha vært.

Den siktede faren vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag. Ifølge hans forsvarer har han allerede akseptert varetektsfengsling, og fengslingsmøtet vil derfor bli gjennomført som kontorforretning. Siktede vil ikke møte selv.

- Jeg vet ikke når det vil bli gjennomført nye avhør, det vil bli vurdert fortløpende. Men min klient er fysisk uskadd og psykisk frisk, så det er ingenting som forhindrer nye avhør, sier Fremstad.

FORSVARER: Advokat Håvard Fremstad representerer den siktede faren. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Håvard Fremstad representerer den siktede faren. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

Livstruende skadd

Det var i morgentimene onsdag at politiet i Innlandet fikk melding om en alvorlig voldshendelse på Toten. To timer seinere informerte politiet om at en person var livstruende skadd.

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag, kom det fram at det personen var en mindreårig gutt. Politiinspektør Linn Hilde Fosso opplyste at fornærmede er en 15 år gammel gutt. Guttens far var da pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Politiet opplyser onsdag kveld til Dagbladet at verken fornærmede eller siktede er tidligere kjent for politiet. De får onsdag kveld bistand fra Kripos i undersøkelsene av åstedet. Dette pågår parallelt med avhørene.

Ifølge politiet har de satt i gang en bred etterforskning i det som beskrives som en innledende fase. De ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er gjort beslag i saken.

Samtidig med etterforskningen jobbes det også opp imot pårørende, både i familie, venner og opp imot skolen hvor 15-åringen er elev.

Fant livløs 15-åring

- Bakgrunnen for at vi ønsker å formidle informasjon til pressen er en melding politiet fikk i dag klokka 08.38. Meldingen gjorde at flere patruljer rykket ut til en privatadresse. På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt, sa politiinspektør Linn Hilde Fosso til Dagbladet onsdag formiddag.

Tidligere i dag bekreftet politiets operasjonsleder overfor Dagbladet at de fikk melding om voldshendelsen av en person inne i det gjeldende huset.

Første patrulje på stedet iverksatte umiddelbart livreddende tiltak. Dette fortsatte de med til ambulanse og seinere luftambulanse kom til stedet.

- 15-åringen er nå flydd med luftambulansen til Ullevål sykehus og er kritisk skadd, sier Fosso.

PRESSEKONFERANSE: Påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle og politiinspektør Linn Hilde Fosso Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle og politiinspektør Linn Hilde Fosso Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Varetektsfengsling torsdag

Politiinspektøren beskriver selve hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

- Jeg vil forsikre om at politiet har, med alle tilgjengelige ressurser, iverksatt etterforsking i saken og vi vil fortsette med etterforsking, avhør og så videre utover ettermiddagen og kvelden, sier Fosso.

Av hensyn til politiets videre etterforskning og de berørte i saken vil det ikke bli gitt noen nærmere detaljer rundt siktelsen nå eller hans forklaring i avhør, opplyser politiet.

- Vi tar sikte på å begjære vedkommende varetektsfengslet i Gjøvik tingrett i morgen, sier påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle.

Et vitne sier til Oppland Arbeiderblad at han hørte skrik og rop, og han løp til eneboligen. Der sto det en kvinne som ropte om hjelp.

Krisestab

Klokka 11.30 informerer Østre Toten kommune på sin nettside at rådmannen har satt krisestab.

- Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn, uttaler kommunen.

Kriseteam og øvrige tjenester i kommunen følger opp alle berørte, opplyses det om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling