Får erstatning etter datterens dødsulykke

12 år gammel jente mistet livet i et lekestativ på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Salten tingrett har slått fast at Bodø kommune må betale erstatning etter en ulykke der en 12 år gammel jente mistet livet i et lekestativ på en av byens skoler i 2004.

Ifølge Aftenposten.no ble faren tilkjent en erstatning på kr 175.942 mens moren fikk kr 73.468 i alt kr 249.410,-.

Foreldrene må selv bære egne saksomkostninger, som for dem er på 400.000 kroner. Tidligere har foreldrene imidlertid fått innvilget fri rettshjelp. Dommen kan ankes til lagmannsretten, melder Avisa Nordlands nettutgave.

Da ulykken skjedde i 2003 viste det seg at lekestativet var underdimensjonert og produsert i strid med kravene. Både leverandør og produsent ble stilt for retten tiltalt for uaktsomt drap.

Salten politidistrikt ville også bøtelegge Bodø kommune, men statsadvokaten var ikke enig i dette. Det førte til sterke reaksjoner i nærmiljøet da påtalemyndigheten valgte å la skolemyndighetene gå fri for ansvar.

Foreldrene har derfor ført sin sak også for å få fastlagt at kommunen hadde et erstatningsansvar og dermed også et ansvar for at ulykken kunne skje.

(NTB)

TIL SAK OM «DØDSFELLE»: - De solgte ei dødsfelle, sier Svein Tømmerås og Lisbeth Markussen Tømmerås om dem som laget og solgte lekestativet som tok livet av datteren deres Lena (12) på Østbyen skole i Bodø. Nå holdes kommunen ansvarlig. Arkivfoto: Erik Veigård / SCANPIX
TIL SAK OM «DØDSFELLE»: - De solgte ei dødsfelle, sier Svein Tømmerås og Lisbeth Markussen Tømmerås om dem som laget og solgte lekestativet som tok livet av datteren deres Lena (12) på Østbyen skole i Bodø. Nå holdes kommunen ansvarlig. Arkivfoto: Erik Veigård / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer