Får fartsbøter fra kundene

Ranmod Christoffersen har ingenting imot å la kundene prøvekjøre bilene han selger. Men fartsbøtene de får, kunne han godt klart seg uten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Mandag må salgssjefen ved Morris Autohandel i Tønsberg nok en gang møte på Tønsberg Politistasjon. Der skal han kikke på bilder av det som var en potensiell bilkjøper.

Fotografen er en av Vestfolds mange fotobokser.

Gir gass

- En av våre biler har passert en fartskontroll i 81 km/t i 70-sone. Nå må jeg finne ut hvem som kjørte bilen, forteller en lett oppgitt Christoffersen til Dagbladet. Boten på 1700 kroner er han lite lysten på å betale.

For salgssjefen opplever både titt og ofte at kunder som prøvekjører bilene hans, tramper i overkant hardt på gassen.

- De aller fleste av kundene våre har vi selvsagt ikke noe problem med. Likevel hender det oftere og oftere at det kommer fartsbøter hit.

Christoffersen har innskjerpet rutinene for å registrere alle som prøvekjører biler. Likevel oppstår det problemer fordi enkelte viderelåner bilene til venner og kjente. I tillegg blir de mest populære bilene gjerne lånt ut flere ganger om dagen.

- Det hender vi sier til kunder som vil prøve de dyreste og raskeste bilene at vi blir med under prøveturen. Da er det ikke bestandig like aktuelt å prøve dem, sier Christoffersen.

Restriksjoner

Salgssjefen har nå måttet legge visse restriksjoner på utlånet. Ingen får lenger låne bil over helga, og ingen får beholde bilen mer enn 24 timer.

Hvis de ikke vil kjøpe den, da.

BLIR LURT: - Vi lures hele tida, men det er vel noe vi må ta med i regnestykket, sier salgssjef Ranmod Christoffersen hos Morris Autohandel i Tønsberg.