Far fengslet etter angrep på to barnevernsansatte

Den ene av dem var gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 29 år gammel mann ble mandag varetektsfengslet i tre uker etter at han fredag gikk til angrep på to kvinnelige ansatte i barnevernet i Sel og Vågå i Oppland.

Mannen innrømmet forholdene under fengslingsmøtet i Nord-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Politiet ba retten om tre uker og to dagers fengsling, og det fikk de.

Mannens forsvarer, Christian Wefling, bekrefter at hans klient angrer på voldshandlingen og erkjenner de faktiske forhold.

Den 29 år gamle mannen er siktet for vold mot to kvinnelige barnevernsansatte under særdeles skjerpende omstendigheter, samt vold mot offentlige tjenestemenn. Den ene av kvinnene var gravid og begge endte på sykehus, en av dem med kraniebrudd.

Bakgrunnen for voldsutøvelsen er angivelig at mannen, som ifølge TV 2 er flyktning fra Kongo, fikk beskjed om at barnet hans skulle plasseres i et annet hjem. Etter denne beskjeden braste 29-åringen inn på kontoret til barnevernslederen og en saksbehandler. De ble slått blant annet med en keramikkopp og sparket i ansiktet. Politiet, som var i et annet rom kom raskt til, men måtte bruke pepperspray for å overmanne ham.

- Vedkommende hadde fått tak i en metallvifte, som han tydeligvis hadde tenkt å bruke som våpen. Her var det fare for at det kunne endt opp med et drap, sier ordfører Dag Erik Pryhn (Ap) i Sel kommune til TV 2.

Rettssaken mot mannen er allerede berammet og skal etter planen starte onsdag 13 november - samme dag som varetektsfengslingen utløper.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer